Güleda Cankel’in ailesinin avukatı: Cinayet tasarlanarak işlenmiş
Isparta’da bıçakalanarak öldürülen 19 yaşındaki Güleda Cankel’in ailesinin avukatı, müebbet hapis cezası verilen katil Zafer Pehlivan’ın cinayeti tasarlayarak işlediğini ifade etti.

Üniversite öğrencisi Güleda Cankel, 19 Kasım 2019’da Isparta’da, eski erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Pehlivan’a “kasten öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası verildi. Cankel ailesinin avukatı Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, Zafer Pehlivan’ın cebinden çıkan kendi el yazısıyla yazdığı “Gidiyorum ama tek başıma değil...” notunun cinayetin planlı olduğuna işaret ettiğini belirterek karara itiraz edeceklerini söyledi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Güleda Cankel, 19 Kasım 2019’da Muğla’dan gelen eski arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından boğulduktan sonra bıçaklanarak öldürüldü. 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Zafer Pehlivan, geçen haftaki karar duruşmasında, “Kasten öldürme” suçundan, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cezayı az bulan Cankel ailesinin avukatı Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun, şunları söyledi:

“Isparta Ağır Ceza Mahkemesi, sanığa ‘kasten öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası verdi. Cezanın kasten öldürme suçundan verilmesi bizim açımızdan eksik bir değerlendirme. Zira sanık, Güleda’yı tasarlayarak öldürmüş. Mahkeme dosyasında sanığın Güleda’yı tasarlayarak öldürmeye ilişkin kuvvetli delillerden bir tanesi olan, sanığın kendi el yazısı ile yazmış olduğu ve Güleda’yı öldüreceğine dair kendisini de belki öldüreceğine dair notu, mektubu bulunmakta. Sanık, bu mektubu üzerinden çıktığı tarihten üç, dört gün önce yazdığını kendi ifadesinde açıkça ikrar etti. Üç, dört gün önce yazılan ve Güleda’nın öldürüleceğine ilişkin, ‘Ben gidiyorum. Gülümü de götürüyorum. Yalnız gitmiyorum’ ifadelerinin yer aldığı mektup bu cinayetin tasarlanarak işlendiğinin en temel kanıtlarından bir tanesi oldu. Sanığın çalışmakta olduğu iş yerinden izin alarak Isparta’ya gitmiş olması ve o günlerde orada bulunmayan Güleda’yı bekleyip gelmesinden sonra da planladığı eylemleri icra etmeye başlamış olması tasarlayarak öldürmenin unsurlarını içermektedir. Bu yönüyle karar itiraz edip konuyu Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşımayı düşünüyoruz.”

Kaynak: DHA


İlgili haberler
Güleda Cankel cinayeti davası || Sanıktan yine 'er...

Güleda Cankel’i bıçaklayarak öldüren katil Zafer Pehlivan’ın yargılanmasına ilişkin devam eden davan...

Flört haktır, Güleda, Feray….

Güleda, Feray bu sonu hiç hak etmedi, hem de hayatlarının baharında... Şiddet ev içinden sokaklara t...

19 yaşındaki Güleda Cankel'i öldüren erkeğe müebbe...

17 saat boyunca Güleda’yı öldürmeye çalışan sanığın 'canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme'den a...