“Her katledilen kız kardeşimizle bir Helin daha kaybetmiş oluyoruz”
Pendik’te okul çıkışında öldürülen 17 yaşındaki Helin Palandöken’in ölümünün üçüncü yılında anma töreni düzenlendi.

Pendik’te okul çıkışında öldürülen 17 yaşındaki lise öğrencisi Helin Palandöken’in ölümünün üçüncü yılında Aydınlı Köyü mezarlığında, saat 14.00’de anma töreni düzenlendi. İstanbul Pendik’te 13 Ekim 2017 yılında okulunun önünde Mustafa Yetgin tarafında pompalı tüfekle katledilen 17 yaşındaki lise öğrencisi Helin Palandöken’in ailesi ve kadın örgütleri “Kadın cinayetleri bitene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” çağrısında bulundu.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN UYGULANMASI LAZIM”

Helin Palandöken’in katledilmesinden bu yana günleri sayan baba Nihat Palandöken, kızının bugün ölümünün tam 1095’inci günü olduğunu, her kaybedilen kız kardeşimiz ile bir Helin daha kaybetmiş olduklarını söyledi. Devletin kadın cinayetlerini durduramadığını söyleyen baba Palandöken “Bırakın, siz yapamıyorsanız biz yaparız. Bizler ve kadın örgütleri kadın cinayetlerini azaltacağız” dedi. İstanbul Sözleşmesi’ne de değinen baba Palandöken, “İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması lazım. Onun bunun reklamı verileceğine her gün televizyonlarda İstanbul Sözleşmesi’nin reklamı verilse inanın ki bu kadın cinayetleri azalacak” dedi.

“KADIN CİNAYETLERİ BİTENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM”

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan, Helin’in bundan 3 yıl önce bugün kadınların omuzlarında toprağa verildiğini ifade etti. Helin’in katilinin bu sistem olduğunu söyleyen Doğan “Helin’in katili, kadın katillerine ceza vermeyenlerdir” diyerek isyan etti.
Helin’in ölümünün 3’üncü yılında bizi gözyaşlarımıza boğan bu memleketin kadına yönelik politikaları olduğunu belirten Doğan, bir sürü hayali olan bir kız kardeşimizin daha 17’sinde toprağa gönderildiğini ve bu yüzden öfkeli olduklarını belirtti.
3 yıldır babasının ve ailesinin gözlerine bakamadıklarını ve adaletin sağlanamadığını belirten Doğan “Biz bir kez daha Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği olarak Helin’in mezarı önünde söz veriyoruz. Bir tane kız kardeşimiz katledilmeyeceğine kadar mücadeleye devam edeceğiz. Her sene Helin’in mezarı başında bu sözü vermeye hem ona, hem onun geride bıraktıklarına hem de kaybettiklerimize söz veriyoruz” diyerek konuşmasını bitirdi.

“KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR”

Kadınları koruyan yasalara, haklarımıza ve özgürlüğümüze saldırmak istediklerini söyleyen Helin’in arkadaşları “Dayanışmayı büyütmeye ve omuz omuza burada bir kadın daha eksilmeyene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dediler. Kadın cinayetlerinin politik olduğunu, kadın cinayetlerinin bu ülkenin gerçeği olduğunu ve kadınlara yönelik her saldırıya karşı mücadele etmek zorunda olduklarını vurgulayan arkadaşları “İstanbul Sözleşmesi kadınların hayatını koruyan, kadınlara can simidi olan yasalardır. Bunların kaldırılmasına yönelik yapılan her türlü politikaya karşı mücadele etmemiz gerekiyor” diye ifade ettiler.
 

NE OLMUŞTU?
İstanbul Pendik’te 13 Ekim 2017 yılında 17 yaşındaki lise öğrencisi Helin Palandöken okul çıkışında Mustafa Yetgin tarafından pompalı tüfekle katledilmişti. Helin’in cenazesi kadınların omuzlarında son yolculuğuna uğurlanmıştı. Aylarca süren duruşmaların ardından Yetgin “silahla kasten yaralama” ve “silahla tehdit” suçundan 28 yıl 6 ay hapis cezası çarptırılmıştı.
İlgili haberler
Helin Palandöken’in katiline ağırlaştırılmış müebb...

Helin Palandöken'inin katili Mustafa Yetgin'e indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verild...

Biz ne istersek isteyelim...

Evet, biz ne istersek isteyelim kendi bildiğini okuyanın da parmak izinin olduğu bir cinayetler sils...

Bireysel silahlanmada kadınlar namlunun ucunda!

Bireysel silahlanma Türkiye’de kontrolsüz biçimde artış gösterirken bu durum kadın cinayetlerini de...