İcra müdüründen çocuğunu almak isteyen kadına şiddet
Ağrı’da çocuğunu icra yoluyla almak için adliyeye giden kadın, İcra Müdürü tarafından darbedildi. Mahkeme, İcra Müdürüne 1350 lira, dayak yiyen kadına ise 10 bin 620 lira ceza verdi.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde boşanma davası sürerken, velayeti kendisine verilen kızını icra yoluyla eşinden almak için adliyeye giden E.G. (34) İcra Müdürü M.D. tarafından darbedildi. İcra müdürünün kendisine küfrettiğini öne sürdüğü kadını yaka paça dışarı atması güvenlik kamerasına yansıdı. Açılan davada İcra Müdürü “basit yaralama” suçundan 1350 TL para cezasına çarptırılırken, müdür tarafından darbedilen kadın ise “kamu görevlisine hakaret” suçundan 10 bin 620 TL para cezasına çarptırıldı.

DHA'nın haberine göre olay, 4 Temmuz 2018’de Doğubayazıt Adliyesi’nde meydana geldi. E.G, 11 yıllık evliliğin ardından, geçen yıl eşiyle boşandı. Çiftin kızları ve iki oğlunun geçici velayeti anneye verildi. Eşi, kızlarını alıp İstanbul’a götürünce anne, çocuğunu icra yoluyla almak için adliyedeki İcra Müdürlüğü’ne gitti. Burada, İcra Müdürü M.D. ile aralarında tartışma çıktı. Kamera kayıtlarına göre, İcra Müdürü, kadını yaka paça dışarı çıkardı, boğazından tutup yere attı.

Olayın ardından müdür ve anne birbirlerinden şikayetçi oldu ve dava açıldı. Dava sonunda İcra Müdürü “basit yaralama” suçundan 1350 TL para cezasına çarptırıldı, “hakaret” suçundan ise beraat etti. Mahkeme, E.G’nin ise “kamu görevlisine hakaret” suçundan 10 bin 620 TL adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti. Her iki sanık için hükmün açıklanması ertelendi.

ÇOCUKLARIMIN ÖNÜNDE ŞİDDETE UĞRADIM
Müdürün, çocuklarının gözü önünde kendisine şiddet uyguladığını belirten kadın, şöyle konuştu:

“Çocuğumun velayetini almak üzere sabah saatlerinde İcra Müdürlüğü’ne gittim. Bir süre müdürün gelmesini bekledim. İçeri girerek elimdeki evrakları kendisine verdim. İki çocuğum da yanımdaydı. Müdüre velayeti bende olan büyük kızımı almak için mahkeme tarafından buraya yönlendirildiğimi söyledim. Müdür benimle dalga geçti. Ben de tepki gösterince tartışma çıktı. Müdür çocuklarımın gözünün önünde boğazımı sıktı, dirseğiyle vurmaya başladı. Bir süre boğuştuk, çocuklarımın bağırması üzerine müdür kapıyı açtı ve beni koridorda polislerin üzerine attı. Beni döven, çocuklarımı da döver diye düşündüm ve refleksle ben de tekme attım. Yetkililere sesleniyorum; ‘şiddete hayır’ diyorsunuz ama ben İstanbul’a gidip çocuğumu alamıyorum, can güvenliğim yok. Kızıma kavuşmak istiyorum, bana yardımcı olun.”

İlgili haberler
Asıl müebbetlik mahkemeler, yasalar ve hükümettir

Nevin Yıldırım serbest bırakılmalıdır, suçsuzdur. Kadın davalarında, mahkemeler, erkekleri teşvik ed...

Eşini vahşice katletti; mahkeme ‘eziyet yok’ dedi

16 yıllık eşini ayrılmak istediği için öldüren erkek haksız tahrik indirimi aldı. Eşini 16 yerinden...

Ne boşanabiliyor, ne de şiddetten kurtulabiliyor

17 yıl evli kaldığı ve sistematik şiddet gördüğü Cerrah K’den boşanmaya çalışan M.K. 4 yıldır boşana...