İki çocuğuyla İran'dan Türkiye'ye geçmeye çalışan Afgan mülteci kadın donarak öldü
8 ve 9 yaşlarındaki iki çocuğuyla İran'dan Türkiye'ye geçmeye çalışan Afganistan asıllı mülteci kadın soğuktan donarak öldü. Donmak üzere olan çocuklara bölgedeki köylüler yardım etti.

İran'ın Belasur köyünün Türkiye sınırına yakın olan bölgesinde bir Afgan mülteci kadın, iki çocuğu ile Türkiye'ye girmeye çalışırken soğuktan donarak hayatını kaybetti. Kadının iki çocuğuna ise bölgede yaşayan köylüler tarafından donmak üzereyken müdahale edildi. Hayatını kaybeden kadının ayaklarının poşetle sarılı olduğu, çocuklarının ellerinde ise çorap bulunduğu görüldü.

Demirören Haber Ajansında yer alan habere göre Türkiye sınırına yakın İran'a bağlı Belesur köyünden 8-9 yaşlarındaki iki çocuğuyla birlikte Türkiye'ye gelmek isteyen Afgan asıllı kadın, soğuğa dayanamayarak hayatını kaybetti. Bölgede yaşayan köylüler, kadını ve iki çocuğu farkederek yardım etti. Kadının kendi ayağındaki çorapları çocuklarının ellerine geçirdiği ve ayaklarına poşet bağladığı görüldü.

Van Valiliği tarafından olaya dair yapılan açıklamada "01.01.2022 tarihinde bazı sosyal medya hesaplarından Türkiye-İran sınırından geçmeye çalışan iki çocuklu bir annenin donarak öldüğü, çocuklarının ise köye sığınarak kurtuldukları şeklindeki paylaşım yapılmıştır. Bunun üzerine yapılan araştırma ve incelemede kolluk birimlerimize intikal eden ya da tespit edilen bir hadisenin olmadığı ve haberde adı geçen bölgelerin birbiriyle çeliştiği tespit edilmiştir. Soruşturmanın derinleştirilmesi ile birlikte bu üzücü olayın ülkemiz sınırları içerisinde değil, İran İslam Cumhuriyeti’ne bağlı Türkiye sınırına yakın Belasur adlı bir köyde gerçekleştiği ve şahısların köylülerce İran askerlerine teslim edildiği belirlenmiştir." ifadeleri yer aldı.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Kadınım, mülteciyim, hayat hakkımın peşindeyim…

‘Çocuklarıma sarılıp her defasında yeniden kalktım ve yılmadan saatlerce yürüyerek sesimi duyurmaya...

Çalınan hayatlar, uzak savaşlar, ‘dokunmayan’ yıla...

Bize ‘dokunmayanı’ bize uzak sanıyoruz. Boko Haram gerçeği ve onun özelinde cihatçı örgütlerin kadın...

Afganistan'dan Türkiye'ye göçün hikayesi: 8 yaşınd...

Afganistan'dan 6 yıl önce Türkiye’ye sığınmak zorunda kalırken yolda kaçakçıların 8 yaşındaki kızını...