
mülteci

Ekmek ve Gül’e ulaşan bir mesaj ile Adana Ekmek ve Gül olarak Antakya’dan Adana’ya gelen Suriyeli depremzede bir aileyi ziyaret ettik.

Uluslararası Göç Örgütünün yayımladığı rapora göre dünya genelinde 281 milyon göçmen var. Göçmenlerin 135 milyonu kadın, 146 milyonu erkek. Dünyada göçmen sayısı son 50 yılda 3 kat arttı.

Devletlere müdahale edemiyoruz da ülkemize giren yabancıları mı sorun görüyoruz? Karşı çıkmamız gereken onların gelmesi mi, mültecileri güvencesiz, statüsüz bırakan göç politikaları mı?

Yerli ya da mülteci; insan yerine konulmamaya duyulan öfke bizim kader birliğimizin temeli. Bu kader birliğini bilince çıkarmak için ısrarlı bir çaba ve büyük bir güç birliği gerekli.

‘Ben ülkemde göçmen istemiyorum’, ‘Onlar suça meyilli’, ‘Onlar geldi şiddet, taciz arttı...’ Bu sıklıkla duyduğumuz cümlelerin gerçeklerine gelin birlikte bakalım...

Samimi bir sohbetle yıkılan önyargılar, sorunun esas kaynağına dair tartışmanın açtığı parantezler, doğru olanı yanlış yerde aramamak için yapılan bir buluşmanın öğrettikleri...

6 yıl önce Suriye’deki savaştan kaçarak Adana’ya gelmiş çocuklarıyla Hena. Korku dolu olsa da geçmişi hiç unutmuyor, ama en büyük hayali kendisi ve çocukları için güzel bir gelecek kurmak.

Afganistanlı M. ve ağabeyine, M.’nin sınıf arkadaşlarının velilerinin uzattığı dayanışma elinin değiştirdiklerinin hikayesi bu. Bu dayanışmanın yıktığı ön yargıların hikayesi...

Yükselen ırkçı söylemler ve mülteci kadınları ve çocukları nasıl etkiliyor, kadınlar ve çocuklar nasıl bir mağduriyet yaşıyor? Göç Araştırmaları Derneği Üyesi Dr. Lülüfer Körükmez ile konuştuk.

İstanbul Sözleşmesi eylemine katıldıkları için haklarında sınır dışı kararı verilen İranlı mültecilerden dayanışma çağrısı...

8 ve 9 yaşlarındaki iki çocuğuyla İran'dan Türkiye'ye geçmeye çalışan Afganistan asıllı mülteci kadın soğuktan donarak öldü. Donmak üzere olan çocuklara bölgedeki köylüler yardım etti.

Uluslararası Af Örgütü Suriyeli güvenlik güçlerinin, ülkeye geri dönen Suriyelileri gözaltına aldığını, zorla kaybettiğini ve cinsel şiddet de dahil olmak üzere işkenceye maruz bıraktığını açıkladı.

11 yaşındaki Meryem’in okulda kalem tutması gerekirken fırında ekmek saran ellerinin ve sorumluluğunu bilmeyen devletlilere serzenişin hikayesidir bu…

İkitelli’de yaşayan Betül ve Bedriye de ayrımcılıklara maruz kalan mülteci kadınlardan…Yaşadıklarını anlatırken ülkedeki emekçi kadınların yaşadığı sorunların ortaklığı gün yüzüne çıkıyor…

Denizli’de İstanbul Sözleşmesi eylemine katıldıkları için gözaltına alınan ve 6 Nisan’da Aydın Geri Gönderme Merkezine gönderilen İranlı mülteciler serbest bırakıldı.

İstanbul Sözleşmesi eylemine katılan mülteciler hakkında sınır dışı edilme kararı verilmesine tepki gösteren İHD İzmir Kadın Komisyonu,'Hukuksuzluktan derhal vazgeçilmelidir' dedi.

Denizli’de ‘İstanbul Sözleşmesi’ eylemine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 4 İranlı mülteci için sınır dışı kararı çıktı.

Denizli'de İranlı 4 mülteci “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” eylemine katıldıkları gerekçesiyle "Kamu düzenini bozmak" iddiasıyla gözaltına alındı.

Antep’te evi taşlanan Suriyeli mülteci Emine Hanım’a polis ‘evden taşının’ derken, Hanım, ırkçı saldırıların son bulmasını istedi: ‘Bir mülteci olarak kendimi hiç güvende hissetmiyorum.’

Maryam’ın sessizliği, prensleri tarafından kurtarılmayı bekleyen Rapunzel’in de Sindirella’ın da sessizliğine benzemiyor.
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.