İstanbul Sözleşmesi eyleminde konuşan sendikacı ifadeye çağrıldı
Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Kadın Komisyonundan Zeynep Zarıçlar İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına ilişkin yaptığı açıklamada kullanılan ‘diktatör’ kelimesi nedeniyle ifadeye çağrıldı.

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına ilişkin kadınlar ülkenin dört bir yanında eylemlerini sürdürürken Genel-İş İzmir 2 No’lu Kadın Komisyonu da “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” diyerek basın açıklaması yapmıştı. Geçtiğimiz mart ayında yapılan açıklamada Genel-İş 2 No’lu Şube Mali Saymanı Zeynep Zarıçlar, “Sarayda oturduğu yerde kendi karısı ve kızlarını koruma altına alan tek adam diktatörüne buradan zılgıtlarımızla, ıslıklarımızla ses verelim” diyerek yaptığı açıklama ifade için İzmir Güvenlik Şubeye çağrılma gerekçesi oldu.

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN DE HAYATLARIMIZDAN DA VAZGEÇMİYORUZ’

İfade veren Zarıçlar yaptığı açıklamada ise “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimizi söylemek, buna karşı kadın işçilerle birlikte sesimizi yükseltmek suç değildir. Biz kadınlar yürütülen politikalar nedeniyle her gün öldürülürken ne yaşamımızdan ne de haklarımızdan vazgeçeceğiz. Tek adamın iki dudağı arasında olmayan yaşamımızı savunacağız” diye konuştu.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Genel-İş İzmir 2 No’lu Kadın Komisyonu regl izni t...

İZENERJİ’de çalışan işçi kadınlar, TİS’te yer alan ‘Kadınların ayda istediği bir gün izinli’ maddesi...

Genel-İş üyesi kadın işçiler Eşit işe eşit ücret t...

Genel-İş İzmir Şubelerine üye kadın işçiler basın açıklaması yaptı: Kadınlara sendikalı, güvenceli v...

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Kadın Komisyonu 8 Mart...

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Kadın Komisyonu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü yaklaşırken birim biri...