İstismara maruz kaldı, şiddet gördü, evden kaçıp yardım istedi
Mardin’de, çalıştığı atölyenin ustası Veysi D.'nin cinsel istismarına uğrayan 16 yaşındaki çocuk evden kaçarak başka bir ailenin yanına sığındı. Çocuk daha sonra esirgeme kurumuna götürüldü.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir tekstil atölyesinde usta olan Veysi D., yanında çalışan 16 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Yaklaşık 3 ay önce yaşanan olayın öğrenilmesi üzerine çocuğun ailesi, Veysi D. hakkında şikayetçi olmak istedi. Ancak her iki ailenin yakınları devreye girerek, şikayetten vazgeçirildi.

Aile, yaşananların ardından çocuğa şiddet uygulamaya başladı. Sistematik bir şekilde şiddete maruz kalan çocuk ilçede bir başka ailenin evine sığındı.

Çocuğun yaşadıklarını anlatması üzerine sığındığı evdeki kadınlar, durumu Şahmaran Kadın Platformu ve Özgür Kadın Hareketine bildirdi. Kadınların bilgilendirmesiyle de Mardin Barosu Çocuk Hakları Komisyonu avukatları devreye girdi. Avukatlar eşliğinde İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen çocuk, burada başından geçenleri anlatarak, kendisine sistematik şiddet uygulayan ailesi hakkında şikayetçi oldu. İfadesinin ardından çocuk esirgeme kurumuna götürüldü.

Haber: Mezopotamya Ajansı

Fotoğraf: Şehlem Kaçar/csgorselarsiv.org


İlgili haberler
GÜNÜN BİLGİSİ: Cinsel istismarla mücadelede ebevey...

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneğinin hazırladığı cinsel istismarla mücadelede ebeveyn olarak yapabile...

Biz sesimizi çıkarmadıkça çocuklar istismara uğram...

Bugün lise öğrencisi olan D.E’yi istismar eden S.E. 3. duruşmada sabit ikametgah gerekçesiyle serbes...

Çocukluğunda istismara uğrayan kadın: Lütfen susma...

Annesiyle birlikte babasından şiddet gören, arkadaşının tecavüzüne uğrayan kadın tüm kadınlara sesle...