İzmir Kadın Platformu SF işçisi kadınları ziyaret etti
İzmir Kadın Platformu, Deriteks Sendikasına üye oldukları için işten atılan ve 140 gündür direnen SF Trade işçilerini ziyaret etti

İzmir Kadın Platformu (İKP) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Gaziemir Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve Deriteks Sendikasına üye oldukları için işten atılan ve 140 gündür direnen SF Trade işçilerini ziyaret etti.

İKP adına açıklamayı okuyan Günseli Kaya, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününün önemine değinerek, "Bu mücadele kadınların eşitlik mücadelesidir. Bu mücadele emeğin özgürleşmesi için sendikal mücadelede yerlerini alıp mücadelenin önüne geçen kadınların gündür. Bu mücadele bütün dünyada 1910 yılından bu yana işçi emekçi kadınların mücadelenin vazgeçmeyeceklerini gösteren simge bir gündür" dedi. Mücadele tek günle sınırlı olmadığını ifade eden Kaya, "Her gün mücadele olmalı. İşçi sınıfının en değerli kadın işçiler bu mücadelenin sonunda bayrağı eline alıp mutlaka bu eşitlik mücadelesini başarıya taşıyacaklardır. Bu mücadele de mutlaka başarıya ulaşacaktır. Her direniş çok önemli bir okuldur" diye konuştu.

‘140 GÜNDÜR DİRENİŞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ’
Deriteks Sendikası adına konuşan Ceren Cerit de, SF’deki işten atmaların yaşandığı süreci anlatarak, içerideki baskıları dile getirdi. Cerit sendikalaşma sürecine değinerek, "140 gündür direnişimizi sürdürüyoruz. İçerideki diğer üyelerimiz baskı görmeye devam ediyor. Bugüne kadar çok ihtiyacımız oldu ve setsek verdiniz. Şube başkanımızın paylaşımları bahane edilerek içerde, ceza davası için tehditlerde bulunuyorlar. Şube başkanımız ve 4 kadın arkadaşımız bu davalar karşı yürüyüş düzenleyecekler, o zaman da desteğinizi isteyeceğiz" dedi.

Birçok tekstil işçisi kadınların yaşadığı baskıları ve sendikal çalışmalarını dile getiren kadınlar, SF işçilerinin direnişinin çok anlamlı bulduklarını dile getirerek tüm işçi kadınlara mücadele alanlarında buluşma çağrısı yaptı. Konuşmalardan sonra Viyan Kadın Korosu şarkıları ile direnişe destek verdi.

İlgili haberler
Eryaman’da 8 Mart etkinliği düzenlendi

Kadınlar, Etimesgut Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinin çağrısıyla, Eryaman Sosyal Tesislerinde 8 Mar...

8 Mart öncesi Buca ve Bornova'da kadınlar bir aray...

İzmir'de Bornova ve Buca'da bir araya gelen kadınlar, krizden ve savaş koşullarından en çok kadınlar...

EMEP 8 Mart öncesi direnişteki Vip Giyim işçileri...

Emek Partisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi, direnişte olan Vip Giyim işçilerini ziyaret e...