Adana’da Ekmek ve Gül kadınlarla bir araya geldi
Adana’da yapılan Ekmek ve Gül etkinliğinde kadınlar bir araya gelerek mücadele yollarını konuştu, Ekmek ve Gül Kadın Korosu da şarkılarıyla etkinlikte yerini aldı.

Ekmek ve Gül Adana’da 8 Mart etkinliğinde kadınlarla buluştu. Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Ekmek ve Gül Kadın korosu sahne aldı. Aylarca 8 Mart için hazırlanan Ekmek ve Gül Kadın Korosu Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice türküler söylediler.

‘ANLADIM Kİ SUSMAK ÇARE DEĞİL’
Çok sayıda kadının katıldığı etkinlikte kadınlar dayanışmayı nasıl güçlendireceklerini konuştu. Kadın dayanışması ile güçlenen ve Ekmek ve Gül ile seslerini duyuran iki kadın G.D. ve B.K. de bir konuşma yaptı.
Kadın dayanışması ile bugün kürsüde ayakta durabildiğini ifade eden G.D. şunları söyledi, “Bana bu konuda en büyük desteğini gösteren annem, kardeşlerim, aynı zamanda başta Sevil Aracı ve Adana Kadın Platformu üyelerine teşekkür ederim. Onların desteği ile daha güçlü ve ayakta durabildim. Bugün dimdik ayaktaysam kadınlar sayesinde. İyi ki varsınız. İyi ki varız, her zaman birbirimizin yanında olmalıyız” 5 ve 6 yaşlarındaki iki çocukları babalarının kendilerini istismar ettiğini anlattıktan sonra baba M.A.K. hakkında şikayete bulunan B.K.,’nin şu sözleri kadınlardan destek aldı, “Adalete o kadar inandım ki sustum. Susmak beni rahatlatacak, bana iyi gelecek sandım. Ama dosyada boşanma davamız husumet sayıldı. Çocuklarımı ifadelerinde benim yönlendirdiğim düşünüldü. Artık çıkmaza girdiğim noktada konuşmaya başladım. Konuştukça tutunacağım dallarımız arttı. Adana Kadın Platformu ile tanıştım. Yeniden ayağa kalktım. Anladım ki susmak çare değil. Biz konuştukça varız”

“GÖRÜNMEYEN EMEĞİN SAHİPLERİYİZ”
8 Mart’ın tarihinin işçi, emekçi kadınların sayesinde elde edilmiş haklarla dolu olduğunu ifade eden Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı, sorunlarını konuşmak için bir araya geldiklerini belirterek “Sorunlarımız, yaşadıklarımız aynı. Farklı iş kollarında da olsak mutlaka kadın olduğumuz için başkaca bir baskının da altındayız. Bütün işyerlerinde kadınların yaşadığı baskı, mobbing, tacize varan durumlar nedeniyle çalışma koşulları çok daha ağır. Kadınlar olarak bütün hayatı üretmek için yapılması gereken işler bizden bekleniyor. Ve bunları yaparken hiçbir karşılık almıyoruz. Görülmeyen bir emeğin sahibiyiz. Bunlar emeğimize sahip çıkmamız için bir başka neden” diye konuştu.

‘KADIN DAYANIŞMASINI HER ALANDA YÜKSELTELİM’
Savaşlarda tabutların yoksul evlerine gittiğini hatırlatan Aracı, “Neden, diye sormamıza bile tahammül edilmiyor. Bunun için bile yasaklar getirilmiş durumda. Her gün yeni bir yasakla karşı karşıya kalıyoruz. Bütün bunların karşısında kadın cinayetlerinin artması gündemde. Yıllık rakamlar 400’ün üzerinde. Üstelik kadınlar karakola başvuru yapmış ve korunmamış. Korunma tedbirlerinin arttırılması için, bu cinayetleri işleyenler ağır cezalar verilmesi için bizim birlikte mücadelemiz gerekiyor. Kadınlar olarak şiddete karşı davalarda, istismar davalarını ne kadar birlikte takip edebilirsek daha iyi sonuçlar alabiliyoruz. OHAL koşullarında çocukları tecavüzcüleri ile evlendirme yasasında birlik olarak geri aldırdık. Bizler birlik olmak zorundayız. Çünkü kadınlar mücadele içerisinde kararlılıkları ile öne çıkarlar. Daha fazla eşitlik, özgürlük, barış dolu bir dünya için kadın dayanışmasını her alanda yükseltelim” dedi.

İlgili haberler
PTT emekçisi kadınlardan 8 Mart etkinliği

PTT emekçisi kadınlar 8 Mart etkinliğinde bir araya gelerek, taleplerini ve mücadele yöntemlerini ko...

8 Mart öncesi Buca ve Bornova'da kadınlar bir aray...

İzmir'de Bornova ve Buca'da bir araya gelen kadınlar, krizden ve savaş koşullarından en çok kadınlar...

EMEP 8 Mart öncesi direnişteki Vip Giyim işçileri...

Emek Partisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi, direnişte olan Vip Giyim işçilerini ziyaret e...