İzmir’de güvenlik görevlisi bir kadın yaşamını yitirdi: Kaza değil cinayet!
Konak tramvay durağında güvenlik görevlisi Hülya Onaylı, araç çarpması sonucu yaşamını yitirdi. DİSK, bunun bir iş kazası değil, iş cinayeti olduğunu açıkladı.

İzmir Konak tramvay durağında güvenlik görevlisi olarak çalışan 40 yaşındaki Hülya Onaylı, dün akşam saatlerinde araç çarpması sonucu yaşamını yitirdi. DİSK Genel İş 9 No’lu Şube konuya ilişkin yazılı açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, “Milyonlar harcanarak hayata geçirilen raylı sistemlerin inşa sürecinde her şey düşünülmüşken, duraklarda görev alacak güvenlik emekçisinin en doğal insani yaşam ihtiyacını giderebilmesi için gerekli şartlar sağlanmamıştır. Bu bir iş kazası değil, iş cinayetidir” denildi.

Tramvay duraklarında lavabo bulunmadığından dolayı idare tarafından güvenlik emekçilerine en yakın kafe, kıraathane, cami benzin istasyonu vb. tarzı mekanlara yönlendirildiğinin belirtildiği açıklamada, “Hülya arkadaşımızı da lavabo ihtiyacını gidermek için duraktan ayrıldığı esnada elim bir iş cinayetine kurban vermiş bulunmaktayız” ifadelerine yer verildi.

Şube açıklamasında olayın takipçisi olacakları ifade edildi.

Haber-Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı

YEDİ AYDA 68’İ KADIN OLMAK ÜZERE EN AZ 1014 İŞÇİ ÇALIŞIRKEN ÖLDÜ
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisinin (İSİG) yayımladığı iş cinayetleri raporuna göre 2022 yılının ilk yedi ayında en az 1014 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. 1014 işçinin 68’i kadın işçi olurken, temmuz ayında çocuk işçi ölümleri sayısındaki artış dikkat çekti. Raporda en çok işçi ölümünün meydana geldiği iş kolları ise tarım, inşaat ve taşımacılık sektörü oldu.


İlgili haberler
Yedi ayda 68’i kadın olmak üzere en az 1014 işçi ç...

Türkiye’de 7 ayda 68 kadın iş cinayetlerinde yaşamını yitirirken, okulların kapanmasıyla işçilik yap...

13 yaşında iş cinayetinde ölen Suriyeli Ula’yı 25...

Kadınlar için türlü biçimlerde ‘ölüm’ dayatan, emeğimizin, bedenimizin, çocukluğumuzun çalındığı bu...

22 yaşındaki geri dönüşüm işçisi Hacer İsmail Al H...

Geri dönüşüm işçisi olarak çalışan Iraklı Hacer İsmail Al Hardanı 2 ton ağırlığındaki preslenmiş poş...