İzmir’deki taciz davası ertelendi
Mimarlık ofisinde iç mimar olarak çalışan B.S.U’yu tacize maruz bırakan işverenin yargılandığı dava görüldü.

İzmir'deki bir mimarlık ofisinin patronu A.T.A.'nın, kurumda iç mimar olarak çalışan B.S.U' nun şikayeti üzerine “zincirleme cinsel taciz” suçundan yargılanmasına devam edildi. Davanın üçüncü duruşması İzmir 48. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada tutuksuz sanık A.T.A. ve avukatı, B.S.U ve avukatı hazır bulunurken kadın örgütleri de izleyici olarak destek verdi.

“Zincirleme cinsel taciz” suçundan yargılanan sanığın avukatı suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığını belirterek izleyicileri dikkati dağıldığı gerekçesiyle dışarı çıkmasını istedi. Müdafi avukatı ise kamera kayıtlarının tacizi belgelediğini belirtti.

Zincirleme olarak görüntü kaydı yapmak suretiyle özel hayatın gizliliği ihlal suçu Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 134/1, ve 134/1-2.cümle maddesi uyarınca 3 yıl verilen ceza TCK’nin 62/1 maddesi gereğinde 1/6 oranında indirim yapılarak 1 yıl 18 ay hapis cezası TCK 51’inci madde gereğince ‘hükmün açıklamasının geri bırakılması’ kararı ile sanık serbest bırakıldı. Sanık mahkeme masraflarının ve katılan avukatlarının masraflarını karşılamakla cezalandırılırken dava hakkında İzmir Bölge Adliye Mahkemesine istinaf yolunun açık olduğu belirtildi.

İlgili haberler
İzmir'de 15 yaşındaki kız çocuğuna cinsel taciz

Kız çocuğunu istismara maruz bırakan erkeğin karakoldaki savunması: ‘Elbisesi açıktı tahrik oldum’....

BEKEV'li kadınlardan şiddete, tacize, eşitsizliğe...

8 Mart öncesi söyleşide bir araya gelen BEKEV’li kadınlar, şiddete, tacize, eşitsizliğe karşı mücade...

Batman’da tacizi duyuran kadın avukatlara soruştur...

Batman Barosu, bir kadın avukata dönük tacizi duyuran kadın avukatlar hakkında erkek meslektaşlarını...