Kadıköy’de Rana Batı’yı darp eden polisler Soylu tarafından göreve iade edildi!
Kadıköy'de maskesi olmayan Rana Batı'ya şiddet uygulayan ve İstanbul Valiliği tarafından açığa alınan polisler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından göreve iade edildi.

Kadıköy'de dün yapılan koronavirüs denetimlerinde maskesi olmayan Rana Batı'ya (20) polis müdahale etti.  

Gözaltı işlemi sırasında ortaya çıkan görüntüler üzerine İstanbul Valiliği açıklama yaparak, hakkında soruşturma başlatılan polis memurlarının görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Polislerin açığa alınmasının ardından sosyal medyada #PolisiminYanındayım etiketi ile kampanya başlatılmış ve açığa alınan polislerin göreve iade edilmesi çağrısı yapılmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Valiliği tarafından açığa alınan polisleri göreve iade ettiği ortaya çıktı.

Göreve iade kararını, Soylu'ya yakın İnternethaber yazarı Osman Diyadin sosyal medya hesabından duyurdu.

RANA BATI: DÜŞMEM İÇİN AYAKLARIMA TEKME ATIYORDU

Hürriyet’e konuşan Rana Batı ise yaşadıklarını şöyle anlatmıştı:

“Sigara içtiğim için maskemi çeneme indirmiştim. Çevremde maskesiz dolu insan var. Beni durduran polisin yüzünde maske dahi yoktu. Ben ‘Sizde maske yok’ deyince sinirlendiler. İki memur da sözüm üzerine maskesini çıkarıp yüzüne taktı. Daha sonra ceza kestiler. Tepki gösterince beni gözaltına almaya çalıştı. Önce kollarımı arkadan tuttu. Yere yatırmaya çalıştı. Düşmem için ayaklarıma tekme atıyordu. Yere düşünce nefesim kesildi. ‘Tamam yapmayın, karakola geleceğim’ dememe rağmen yere yatırmaya çalışıyordu. Çevredeki insanlar müdahale etti. Ben asla polislere küfür etmedim.”

ŞİKÂYETÇİ OLDULAR

Rana Batı kendisine müdahale eden iki polis memuru hakkında şikâyetçi olduklarını söyledi. Rana Batı’nın avukatı Ezgi Önalan da “Rana, Rıhtım Polis Merkezi’ne götürüldü. Zeynep de olay anının görüntüsünü aldığı için karakola götürülüyor. Zeynep’ten görüntüyü almak için baskı kuruyorlar. Yaklaşık 6 saat karakolda kaldılar. Müvekkillere kötü muamelede bulunan iki polis hakkında şikâyette bulunduk” dedi.

POLİS DE ŞİKÂYETÇİ

Rana Batı’yı darbeden polis memuru B.S. ise kendisine tekme atıldığını iddia ederek, “Sözlü saldırının fiziksel saldırıya dönüşmesi üzerine, meslek içi eğitimlerde çağdaş savunma tekniklerinde yer alan, şüphelileri ayak koymak suretiyle ani hareketle yere yatırarak etkisiz hale getirebilecek polis taktiğini seçtim” dedi ve kendisi de şikayetçi oldu.


İlgili haberler
Kadıköy’de kadına şiddet uygulayan polisler görevd...

Kadıköy’de maskesi burnunu kapatmadığı gerekçesiyle ceza kesilmek istenen kadın polisler tarafından...

Ankara’da kadınların eylemine polis engeli

Kuğulu Park'ta İstanbul Sözleşmesi için bir araya gelen kadınlar polis engeliyle karşılaştı. Kadınla...

Emine Bulut’u korumayan polisler hakkında soruştur...

Emine Bulut’un öldürülmeden 4 saat önce gittiği karakolda polislerin ihmali Kırıkkale Valiliği taraf...