‘Kadın cinayetlerini acil önle’ diyen kadınlara 320’şer lira para cezası!
12 Ekim’de “Kadın cinayetlerini acil önle” kampanyası kapsamında Pozcu sokaklarında yürüyüş düzenleyen Mersin Kadın Platformu üyesi kadınlara 320’şer lira para cezası kesildi.

12 Ekim’de “Kadın cinayetlerini acil önle” kampanyası kapsamında Pozcu Güven Park’ta buluşup Barış Meydanı’na yürüyüş düzenleyen Mersin Kadın Platformu üyesi kadınlara Kabahatler Kanunu’nun ihlal edilmesi gerekçe gösterilerek para cezası kesildi.

Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün şimdiye kadar 5 kadına gönderdiği tutanakta her bir kadına verilen para cezası ise 320 lira.


NE OLMUŞTU?
Mersin Kadın Platformu, 28 Eylül’de “Kadın cinayetlerini acil önle” kampanyası başlatmış, Pozcu Güven Park’tan Barış Meydanı’na yürümek istemişti. Ancak polis tarafından engellenmeye çalışılan kadınlar parkta bir basın açıklaması gerçekleştirmişti.
Polis engeline rağmen Pozcu sokaklarında ses çıkararak Barış Meydanı’na yürüyen kadınlar burada her akşam saat 20.00’da ses çıkarma çağrısı yapmış ve havanın kararmasının ardından yürüyüşlerine mor ışıklar eşliğinde devam etmişti.


Kaynak: Sendika.org

İlgili haberler
‘Organize işler’e karşı ‘organize direniş’: Olanak...

Bir yanda artan ve vahşileşen şiddet, kadınları yok etme üzerine kurulu organize işler, diğer yanda...

Sanki bu ülkenin gerçeği Güllüler değilmiş gibi...

Krizin derinleştirdiği eşitsizlik ve şiddeti, savaşın görünmezleştirdiği sorunlarımızı yaşadığımız h...

Avcılar’da kadınlar: ‘Ölmek istemiyorum’ çığlıklar...

Seda Kurt’un eşi tarafından öldürülmesi Avcılar’da protesto edildi. Emine Bulut’un ‘Ölmek istemiyoru...