Kadın işçi başörtüsünün makineye sıkışması sonucu yaşamını yitirdi
Başörtüsü, iş cinayeti ile yan yana geldiğinde yıllardır başörtüsü siyaseti yapan iktidarın buna ilişkin söylediği bir şey olmuyor!

Karabük’te Yenice Devlet Hastanesi’nde engelli kadrosunda hizmetli olarak çalışan 27 yaşındaki Züleyha Koymatoğlu, başörtüsü makine silindirine sıkışması sonucu hayatını kaybetti.

Hastanede temizlik yaptıktan sonra dinlenmek için çamaşırhaneye geçen Züleyha Koymatoğlu çamaşırhanede silindir ütü makinesinin önüne oturduğu sırada başörtüsü silindire sıkıştı. Olay yerinde yaşamını yitiren Züleyha gibi iki yıl önce de Kocaeli’de başörtüsü makineye kapılan bir kağıt işçisi kadın yaşamını yitirmişti. İki ay önce Bursa'da bir tavuk çiftliğinde çalışan kadın işçi de aynı şekilde başörtüsünün makine silindirine sıkışması üzerine hayatını kaybetmişti.

Başörtüsü üzerinden yıllardır siyaset yapan iktidar ise kâr hırsının her şeyin önüne konulduğu çalışma yaşamında alınmayan önlemler, verilmeyen eğitimler, kullandırılmayan koruyucu ekipmanlar nedeniyle yaşamını kaybeden başörtülü kadın işçiler için kılını bile kıpırdatmıyor...


Züleyha Koymatoğlu

İlgili haberler
61 yaşındaki kadın inşaatta tuğla taşırken hayatın...

Hava Şahin Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde Çepniler Konut Kooperatifi’nin inşaatında tuğla taşırken ü...

GÜNÜN RAKAMI: İş cinayetleri de iş kazaları da bit...

Bugün 28 Nisan. Yani Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü ancak iş yerlerindeki denetimsizlik ve alınm...

AKP, kadınlara başörtüsü dışında bir şey söyleyemi...

Akademisyen, Antropolog Ayşe Çavdar: Erdoğan kendisini kadınlara kader gibi sunarak ve AKP’yi de yok...