Kadın mühendis ve ailesi eski müdürü tarafından darbedildi
Ünye İlçe Tarım Müdürlüğünde çalışan Mehtap Toptaş ve ailesi, eskiden birlikte çalıştığı Çaybaşı İlçe Tarım Müdürü Sarıkoca’nın saldırısına uğradı.

Ünye İlçe Tarım Müdürlüğünde Ziraat Mühendisi olarak çalışan Mehtap Toptaş, eskiden birlikte çalıştığı Çaybaşı İlçe Tarım Müdürü Ahmet Sarıkoca ve ailesinin saldırısına uğradı. İddiaya göre aynı apartmanda oturduğu eski çalışanı Mehtap Toptaş’ın evini basan Çaybaşı İlçe Tarım Müdürü Ahmet Sarıkoca, Ünye İlçe Tarım Müdürlüğüne geçememesinin sebebi olarak gördüğü Mehtap Toptaş’ı ve ailesini darbetti.

Evrensel’den Eylem Nazlıer’in haberine göre; geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleşen olayda, aynı apartmanda yaşadığı eski müdürünün Ünye İlçe Tarım Müdürlüğüne geçemediği için kendisini hedef haline getirdiğini söyleyen Mehtap Toptaş “Önlem almak için ölmemizi mi bekliyorlar” diye sordu.

‘MÜDÜR OLAMAMASININ SEBEBİNİ BANA BAĞLADI’
Çaybaşı İlçe Tarım Müdürlüğünde çalıştığı süreçte müdürünün mobbinglerine maruz kaldığını anlatan Toptaş “Bana kahvaltı hazırla, diyor. İşle ilgili tehditlerde bulunuyordu. Mobbing giderek ağırlaştı. Baktım olmayacak Ünye İlçe Tarım Müdürlüğüne geçtim. Ayrılırken kin ve nefret güdeceği şekilde ayrılmadım. Ama sevdiğim bir insan da değildi” dedi. Ünye İlçe Tarım Müdürlüğüne geçtikten bir süre sonra müdür boşluğu olduğunu aktaran Toptaş, “Çaybaşı İlçe Tarım Müdürü Ahmet Sarıkoca, Ünye İlçe Tarım Müdürlüğünde yıllarca personellik yapmış, buraya müdür olmak şeklinde saplantısı vardı. Ben geçince oraya müdür olamamasının sebebini bana bağladı” diye konuştu.

‘AK PARTİLİYİZ, BİZİM SÖZÜMÜZ GEÇER’
Ünye’de ev almaya karar verdiğini söyleyen Toptaş, daha sonra aldığı evde Çaybaşı İlçe Tarım Müdürünün yaşadığını öğrenmiş. “Çalışan bir insanım, tek başıma yaşıyorum, işime gidip geliyorum” diyen Toptaş, “Bunların benim hakkımda ‘dul kadın, ahlaksız bir kadın’ gibi dedikodular yaptıklarını duydum. Buna kulak asmıyordum. Bakkaldan alışveriş yapmamı engellediler. Mahalle baskısı giderek arttı. Daha sonra kapri pantolon giyiyormuşum, bacaklarımı gösteriyormuşum şeklinde bir sürü baskıya maruz kaldı. Apartmana giriş ve çıkışta darbettiler. Çaybaşı İlçe Tarım Müdürlüğünde çalışırken, Alevi olduğum için iftar yemeğine çağırmazdı. Çeşitli baskıları vardı. Kamu çalışanı olduğum için siyasetle ilgilenmezdim ekmeğimin peşindeydim. Çaybaşı İlçe Tarım Müdürü ‘Biz AK Partliyiz, bizim sözümüz geçer’ diyordu. En son beni Cumhurbaşkanına hakaret ettiğim gerekçesiyle şikayet etmişler” dedi.

‘YAŞADIĞIMIZ BİR VAHŞETTİ’
Bu olaylardan sonra tayin istediğini aktaran Toptaş, “Olaylar böyle devam ederken ben tayin istedim. Annem yanımdaydı, sonra babam da geldi. Babam geldiği gün ekmek almaya gittiği sırada Ahmet Sarıkoca tarafından bıçaklandı. Karakolluk olduk. Bu saldırı ilk de değildi, 22 dosyamız var savcılıkta. Annem ve babam 70 yaşında. O gün eve geldik babamın kanaması çok fazlaydı. Pansuman için alt komşumdan bir şeyler almaya indim. Asansörden çıkarken bunların kapısı önünde en az 30 çift ayakkabı vardı. Elimdekilerle yukarı çıkarken akrabaları önce bana saldırdı. Benim çığlığıma kapıyı açan babama da saldırdılar. Hatta eve girip mutfakta annemi de bıçakladılar. Annemi sürükleyerek apartman girişine getirdiler. 3 kırığım var ameliyat oldum, annem ve babam da aynı durumda. Yaşadığımız bir vahşetti. Evin içi kan gölü. Bize vururlarken ‘vurun öldürün’ diyorlardı. Bu kadar vahşetti. Dehşet bir şeydi yaşadığımız. Bu olayın içinde 2 kurum müdürü iki tane muhtar var. Önlem almak için ölmemizi mi bekliyorlar” diye konuştu.


İlgili haberler
Vahşileşen şiddetin arkasında ne var, önüne nasıl...

Ülkede kadınlar için ölümün “olağan” biçimi neredeyse lüks. Giderek vahşileşirken bir yandan da sıra...

GÜNÜN BİLGİSİ: Mobbing nedir?

Bir taciz türü olarak mobbing daha çok çalışma yaşamında karşımıza çıkmaktadır. Kadınların çok sık k...

Ceza amaçlı görev değişikliği mobbingdir!

Kısmi süreli çalışmaya geçmek isteyen kadın işçiyi istifaya zorlamak için yapılan bölüm değişikliği...