Kadınlar Gülsuyu Gülensu'da 8 Mart etkinliğinde buluştu
Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi Derneği'nin düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü buluşmasına birçok kadın katıldı.

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi Derneği'nin düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü buluşması, Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Birçok kadının katıldığı etkinlik dernek başkanı ve Gülensu Mahallesi muhtar adayı Gülten Dokuyan'ın konuşmasıyla başladı.

"Kadınlar olarak güvende hissettiğimiz, ışıklandırmaların yeterli olduğu ve sokaklarında yürürken tedirgin hissetmediğimiz bir mahalle istiyoruz" diyen Gülten Dokuyan, dernek olarak kadınların sorunlarının ve taleplerinin sadece seçim dönemlerinde göz önünde olduğu bir süreç istemediklerini ve bunun takipçisi olacaklarını söyledi. Dokuyan ayrıca konuşmasında "mutlaka bir gün derneğimizin kapısını çalın, çünkü bizler ne kadar yan yana olursak o kadar güçlü bir şekilde taleplerimizi iletebiliriz, yerel yönetimleri harekete geçirebiliriz" diyerek mahalleli kadınları dayanışmaya çağırdı.

Kadın dayanışma derneğinin ortak kararıyla Gülensu Mahallesi muhtar adayı olduğunu söyleyen Gülten Dokuyan, kadınların yerel yönetimlerde daha çok söz sahibi olması gerektiğini ve bunun için tüm mahalleli kadınların desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Programın devamında Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin erbane grubu "Yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın dayanışması" sloganıyla sahneye çıktı. Babil Kültür Merkezi roman dans ekibi ve çeşitli mahalleli müzisyenlerin de sahne aldığı etkinlik yoğun bir dayanışma duygusu ile sona erdi. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Küçükçekmece'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü...

Küçükçekmece'de kadınlar "Şiddete, sömürüye, ayrımcılığa karşı eşit, özgür ve insana yakışır bir yaş...

Çorlu'da kadınlar 8 Mart şenliğinde buluştu

Çorlu Ekmek ve Gül Grubu'nun çağrısıyla kadınlar 8 Mart şenliğinde buluştu.

Karlıktepeli kadınlar 8 Mart kahvaltısında buluştu

Karlıktepe Ekmek ve Gül Grubunun çağrısı ile İstanbul Kartal'da Karlıktepe mahalleli kadınlar 8 Mart...