Kadınlar Özak Tekstil işçilerini ziyaret ediyor
Kadınlar, Küçükçekmce Ekmek ve Gül çağrısıyla salı günü ve İstanbul 8 Mart Platformu çağrısıyla Çarşamba günü Özak Tekstil işçilerini ziyaret edecek.

Sendika seçme özgürlükleri engellenerek işten çıkarılan Özak Tekstil işçilerinin verilmeyen haklarını almak için İstanbul’da Özak Holding önünde başlattıkları eylem sürüyor. Küçükçekmece Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği’nin çağrısıyla salı günü ve İstanbul 8 Mart Platformu çağrısıyla Çarşamba günü kadınlar Özak Tekstil işçilerini direniş çadırında ziyaret edecek. 

‘KIZ KARDEŞLERİMİZİN MÜCADELESİNE SAHİP ÇIKALIM’

Ekmek ve Gül’e konuşan Küçükçekmece Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Neslihan Karyemez ziyarete ilişkin şunları söyledi: “Biz Küçükçekmece de kurulu bir derneğiz. Küçükçekmece de yaşayan kadınlar olarak yaşadığımız mahallelerde, işyerlerinde evlerde sokaklarda yaşamımızın her alanında insan onuruna yaraşır bir yaşam kurmak ve kız kardeşliğimizi büyütmek için derneğimizi kurduk. Özak Tekstil işçisi kız kardeşlerimizin insan onuruna yakışır sürdürdükleri bu mücadeleyi destekliyoruz. Çünkü onların kazanması demek, biz emeği ile geçinmeye çalışan işçi emekçi kadınların kazanması demek. Öncelikle hemen yanı başımızdaki İkitelli Organize Sanayi bölgesinde Özak Tekstil işçilerine ve yine bölgemizde fabrikalarda, atölyelerde çalışan bütün kız kardeşlerimize sesleniyoruz: Gelin Özak işçisi kız kardeşimizin mücadelesine sahip çıkalım. Seslerimizi birleştirelim. 30 Ocak Salı günü saat 13.30’da Zeytinburnu Özak Holding önünde direnişte olan kız kardeşlerimizle dayanışmak için buluşalım.”

Fotoğraf: Çağrı görselleri 

İlgili haberler
Özak Tekstil işçileri İstanbullu emekçilerle sesle...

Eylemlerini İstanbul'a taşıyan Özak Tekstil işçileri, Bakırköy Meydanı’nda İstanbullu işçi ve emekçi...

Özak Tekstil İşçileriyle Dayanışma Platformu kurul...

Emek ve demokrasi güçleri eylemlerini İstanbul’a taşıyan Özak Tekstil işçilerinin direnişini güçlend...

Özak Tekstil işçileri eylemlerini İstanbul'a taşıd...

Direnişlerine devam eden Özak Tekstil işçileri, İstanbul’da bulunan Özak Holding’in önünde basın açı...