Özak Tekstil işçileri İstanbullu emekçilerle seslendi: Haklarımız verilinceye dek eylemler sürecek
Eylemlerini İstanbul'a taşıyan Özak Tekstil işçileri, Bakırköy Meydanı’nda İstanbullu işçi ve emekçilerle taleplerini dile getirdi.

İstanbul Bakırköy Meydanı’nda İstanbullu işçi ve emekçilerle eylem yapan Özak Tekstil işçileri taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Kötü çalışma koşulları, düşük ücretler ve sendika seçme özgürlüklerinin engellenmesine karşı Urfa’da başlattıkları eylemi İstanbul’daki Özak Holding önüne taşıyan Özak Tekstil işçileri İstanbul’da Bakırköy Meydanı’nda gerçekleştirdikleri eylemle Türkiye işçi sınıfının da sorunu olan sorunlarının çözülmesini, işten atılan işçilerin işe geri alınmasını, eylemde geçen günlerin ücretlerinin ödenmesini, sendika seçme özgürlüklerine saygı gösterilmesini ve üyesi oldukları BİRTEK-SEN ile karşılıklı protokol imzalanmasını istedi.

Eylemlerinin 63. gününde Bakırköy Meydanı’ndan seslenen işçiler, Özak Tekstil’in üretim yaptığı uluslararası markalar olan Levi’s ve Zara’nın Özak Tekstil’e yaptırım uygulamadığı taktirde eylemlerini mağaza önlerine taşıyacaklarını söyledi.

Gerçekleşen eyleme Özak Tekstil işçileriyle dayanışma platformu ile birlikte KESK Şubeler Platformu, Basın-İş, BDSP, Dev Yapı-İş, Devrimci Duruş, DGD-SEN, Gıda-İş, Harb-İş, İDD, İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu, Liman-İş, Limter-İş, TEHİS, Mağaza Market-Sen, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, EHP, EMEP, Sol Parti, TİP, TKH, TKP, Halkevleri ve TÖP katıldı.


“BİZ BU DÜZENE KARŞI ÇIKTIK”

Bakırköy Meydanı’ndaki basın açıklamasını Özak Tekstil işçisi Seher Gülel okudu. İşçilerin sesi olan bir sendikaya üye oldukları için işten atıldıklarını söyleyen Gülel, “Sadece Özak patronu değil bütün Urfa sanayicileri bizi tehdit olarak gördü. Biz ucuz iş gücü sömürüsü düzenlerine karşı çıktık. İnsanlık dışı çalışma koşullarına, örgütsüzlüğe karşı çıktık. Hiçbir patron karşısında bizim gibi kendi haklarına sahip çıkan, her türlü baskıya rağmen birliğini bozmayan işçi görmek istemiyor. Çünkü Urfa’yı sömürüde şanlı yapmak istiyorlar. Biz bunu kabul etmedik” dedi.
Gülel daha sonra Özak Tekstil işçilerinin taleplerini ise şöyle sıraladı:
-İşten atılan arkadaşlarımız işe geri alınsın
-Eylemde geçen günlerimizin ücretleri ödensin
-Sendika seçme, sendikal örgütlenme ve temsil edilme hakkımıza saygı gösterilsin
-Bu taleplerin güvence altına alınması için üyesi olduğumuz BİRTEK-SEN ile karşılıklı protokol imzalansın

“TALEPLERİMİZ İÇİN İSTANBUL’A GELDİK”

Gülel, “Biz Özak Tekstilde Levis ve Zara gibi uluslararası markalara kıyafet üretiyoruz. Ama aldığımız ücret, ürettiğimiz bir pantolon almaya yetmiyor! Bu markalar taraf oldukları sözleşmelerin gereğini yerine getirsinler diye Özak patronu bağlı olduğu anayasanın, yasaların gereğini yerine getirsin diye, kar kış demedik; taleplerimizi kazanabilmek için kalktık İstanbul’a geldik. Taleplerimiz karşılanmazsa her mağazanın önünde eylem yapacak; ‘giyilen en güzel hikaye’ değil. Giyilen bizim emeğimizin ucuz sömürüsüdür diye iki yüzlülüğünüzü  herkese anlatacağız” diye konuştu.

Özak Tekstil İşçileriyle Dayanışma Platformu adına KESK yöneticisi Hüseyin Özev, Özak Tekstil işçilerinin mücadelesinin İstanbul emeğiyle geçinmeye çalışan tüm işçilerin mücadelesi olduğunu söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Özak Tekstil işçisi kadınlar seslendi: 'Sezimizi d...

Direnişten Özak Tekstil işçileri, fabrika önünden çektikleri video ile diğer işçi ve emekçileri daya...

Özak Tekstil İşçileriyle Dayanışma Platformu kurul...

Emek ve demokrasi güçleri eylemlerini İstanbul’a taşıyan Özak Tekstil işçilerinin direnişini güçlend...

Özak Tekstil direnişinden notlar: Kadın işçilerin...

Özak Tekstilde direnişte olan işçileri ziyaret eden Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca ‘Ha...