Karşıyakalı kadınlar hakları için bir araya geldi
İzmir 25 Kasım öncesi bir araya gelen kadınlar haklarını konuştu.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Karşıyaka'da Ekmek ve Gül okurları kadınlar bir araya gelerek çocuk istismarı affına, nafakanın gasbına karşı mücadelenin önemini konuştular. Avukat Nurdan Torun'un katılımı ile Eğitim Sen 2 No’lu şubede buluşan kadınlar hukuki haklar konusunda da bilgilendirildi.

Avukat Nurdan Torun İstanbul sözleşmesi, 6284 sayılı yasa, nafaka hakkı gibi birçok konuya değinerek İstanbul Sözleşmesine göre olması gerekenleri anlattı. Ancak bunun ülkemizde uygulamada yapılmadığını söyleyen Torun, sözleşmeye göre şiddet mağdurlarının haklarına da değindi.

Şiddete karşı birtakım tedbirler içeren 6284 sayılı yasa ile ilgili bilgilendirme yapan Torun, hakları için kadınların ısrarcı olmasının önemine vurgu yaptı.

Kadınlar AKP hükümetinin kadınlar üzerinde yarattığı baskıdan, artan kadın cinayetlerine kadar konuşurken kadınların ekonomik anlamda yaşadığı sorunların, aile baskısı ya da korkunun susmasına neden olduğunu ama örgütlü mücadele ile, haklarını bilerek bir araya gelmekle bunun aşılacağını söyledi.

İlgili haberler
25 Kasım’a doğru: Şiddet, kriz, eşitsizlik... Kadı...

25 Kasım'a giderken kadınların gündemini editörlerimiz Gizem Örnek ve Sevda Karaca konuştu.

Ankara Kadın Platformundan 25 Kasım’a çağrı: Mücad...

Ankara Kadın Platformu üyesi kadınlar 25 Kasım programlarını açıklayarak tüm kadınları 25 Kasım’da a...

Krizsiz, şiddetsiz, savaşsız, sömürüsüz bir dünya...

Kadınlar 25 Kasım’da kadın cinayetlerine, şiddete, istismara, eşitsizliğe, ayrımcılığa, krizin derin...