Karşıyakalı kadınlar kahvaltıda buluştu
İzmir Karşıyaka'da kadınlar 25 Kasım'a giderken kahvaltıda buluştu.

Karşıyakalı kadınlar 25 Kasım öncesi bir araya gelerek, şiddet başta olmak üzere kadınların yaşadığı sorunlar, çözüm yolları ve mücadele yöntemlerini konuştu.

Deniz Kafe’de kahvaltı etkinliğinde buluşan işçi, işsiz, esnaf, emekli olmak üzere farklı kesimlerden kadınlar yaşadıkları deneyimleri ve gözlemlerini paylaştı.  

Çalıştıkları alanlarda karşılaştıkları haksızlıklarda önceleri susarken şimdi susup oturmadıklarını itirazlarını ifade ettiklerini dile getiren kadınlar, “Çocuklarımızı ve kendimizi korumak için dişimizi tırnağımızı çıkarıyoruz. Susunca daha çok üstüne geliyorlar. Haklı iken suçlu duruma düşüyoruz. Koşullar bizi sesimizi çıkarmaya zorluyor” dedi.

Özellikle gençler arasında bağımlılığın da yaygınlığına dikkat çekilen toplantıda, bu soruna karşı mücadelenin nasıl olması gerektiği yaşanan deneyimler üzerinden tartışıldı.

Kadınları korumakla yükümlü çeşitli kurumların yetersizliklerine dikkat çeken kadınlar, kadın cinayetlerindeki cezasızlık ve diğer sorunlar karşısında bir arada durmanın önemine dikkat çektiler.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Asgari yaşamlara mahkûm edilmek istemiyoruz!

25 Kasım’a kadar yapacağımız her iş, kadınlarla yaptığımız her buluşma, konuşacağımız her konu bu uz...

Yarın değil şimdi, yalnız değil hep beraber!

Bir araya gelme ihtiyacı bir bıçak gibi teni geçince aşılır. Asıl zor olan, birlikte değiştirmeye, a...

Mirabel kardeşlerin bize öğrettiği

25 Kasım haftası Derneklerinde yaptıkları etkinliklerle bir araya gelen Buca Evka 1 Kadın Kültür ve...