Bir üst geçit için kaç kişinin yaralanması gerekiyor?
ÇÜ Kadın Çalışmaları Topluluğu rektörlerinin üst geçit yapılmadığı için yaşanan kazada yaralanan öğrenciyi ziyaret etmesine tepki gösterdi: 'Yıllardır yaşanan kazalarda üniversite yönetimi neredeydi?'

Cuma günü Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin dikkatini çeken ve öfkelendiren bir haber karşılarına çıktı: “ÇÜ Rektörü Tuncel'den trafik kazasında yaralanan öğrenciye ziyaret” Haberde Çukurova Üniversitesi Rektörü, ziyaret ettiği öğrencinin trafik kazasını yaşadığı yolda üst geçit yapılması gerektiğini ifade etti. Ancak “Kazayla ilgili olarak Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizle, üst geçit yapılması konusunda istişareler yaptık, girişimlerde bulunduk. Yerel yönetimlerimizin de bu konudaki hassasiyetlerini biliyoruz ve destek vereceklerini ümit ediyoruz” diyen Rektör Meryem Tuncel, daha önceden kazalar yaşanmamış, öğrenciler bir yıl boyunca üst geçit yapılması için kampanya yürütmemiş gibi üst geçit yapımını yeni bir gündemmiş gibi sundu.

Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu 2019 yılında Fevzi Çakmak Kız Yurdu yolunda üst geçit yapılması için imza toplamışlardı. 2020 yılında bu talepleri kabul edilmesine rağmen öğrenciler ne Belediye ne de üniversite rektörlüğü tarafından bir adım atıldığına dair bilgilendirildiler. İki yıldır bu projenin hayata geçirilmemesi bu hafta bir öğrencinin daha yaşamını riske attı.

“Büyükşehir Belediyesi bizlere projeyi Mimarlık Fakültesi ile yönlendireceğini söyledi. Daha sonrasında ne Belediye üst geçit için faaliyete başladı ne rektörlük Mimarlık Fakültesi ile birlikte öğrencileri bilgilendirdi” diyen Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu, yıllardır bu yolda birçok kaza yaşandığını ve geçen günlerde bir arkadaşlarına daha araba çarptığını ve arkadaşlarının hastaneye kaldırıldığını söylediler. .

ÇÜ Kadın Çalışmaları Topluluğu bir üst geçit yapılması için daha kaç öğrencinin hayatının riske atılması gerektiğini soruyor: “Topluluğumuzun 2 yıldan fazla süredir dile getirdiği üst geçit talebi bu süreç içinde rektörlük tarafından neden ciddiye alınmadı?

Daha kaç kişinin kazalarda yaralanması ve ölmesi gerekiyor bu olayın ciddiye alınması için? Pandemi sürecinde öğrenciler yokken neden yapılmadı?

Yıllardır yaşanan kazalarda üniversite yönetimi neredeydi?”

Rektör Meryem Tuncel’in üst geçit yapılmamış yolda araba çarpan öğrenciyi hastanede ziyaretine dair konuşan topluluk, “Rektör Meryem Tuncel'in trafik kazası geçiren öğrenciyi hastanede ziyaret etmesi bize samimi gelmiyor. Bizler icraat istiyoruz. Üst geçit talebimizi hızlandırılmasını istiyoruz. Büyükşehir belediyesi ve Rektörlük bütçesini öğrenciler için de kullansın. Yıllardır sorduğumuz sorulara açıklama yapmayan rektörlüğün bizleri bilgilendirilmesini talep ediyoruz. Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz!” diyor.

Ekran görüntüsü: Yandex Maps'ten alınmıştır.

İlgili haberler
Kadın mücadelesi sonuç verdi: Üst geçit yapılacak

Kadın öğrencilerin ısrarlı mücadelesi sonuç verdi. Trafik kazalarıyla gündeme gelen ve öğrencilerin...

Çukurova Üniversitesi öğrencisi kadınlar sorunları...

25 Kasım etkinlikleri kapsamında Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu’nun çağrısıyla bi...

İAÜ, YTÜ ve BOÜN'den kadın toplulukları ile Cinsel...

CİTÖK ne anlama geliyor? Biz kendi üniversitemizde nasıl kuracağız? Tüm bunların yanıtını farklı CİT...