Katledilen Kader Gökçe için kadınlar sokakta
Avcılar ve Esenyurt Kadın Platformu çağrısıyla kadınlar, hakkında şikayetçi olduğu Alparslan Çay tarafından katledilen Kader Gökçe için basın açıklaması yaptı.

Avcılar ve Esenyurt Kadın Platformu, Esenyurt'ta katledilen Kader Gökçe için Esenyurt Haramidere Sanayi Sitesi metrobüs durağında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Esenyurt'ta geçtiğimiz günlerde hakkında şikayetçi olduğu Alparslan Çay tarafından katledilen Kader Gökçe için basın açıklaması yapan kadınlar şiddete eşitsizliğe ve yoksulluğa karşı örgütlü mücadele çağrısı yaptı.

Çevreden açıklamayı izleyen vatandaşlar da destek verdi.

Basın açıklamasında kadınlar "İsyandayız çünkü; yanı başımızdaki kız kardeşimiz Kader Gökçe gözlerimiz önünde katledildi! Kader Gökçe ve tüm katledilen kadınlar için isyandayız!" dediler.

Kader Gökçe’nin teyzesi Sebahat Uğurlu Ekmek ve Gül'e konuştu. Okumak için TIKLAYIN

Yapılan basın açıklamasında "Biz kadınlar haklarımızdan ve hayatlarımızdan vaz geçmeye niyetimiz yok! Kutsanan ailenin dağılmasını önlemek için yola çıktığını söyleyen AKP iktidarı; şiddete ve istismara uğrasalar da kadınların ses çıkarmayacakları ve boşanmayı düşünmeyecekleri bir çaresizliği yüceltmeye çalışmaktadır. İstanbul Sözleşmesi biziz ve nafaka hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz. 6284 sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasasından taviz vermeyeceğiz. Krizin bedelini hayatlarımızla ve emeğimizle ödemeyeceğiz. Yıllar süren mücadeleler sonucu elde ettiğimiz haklarımızın tartışılmasına izin vermeyeceğiz" denildi.

Baskıya, gericiliğe, ayrımcılığa, krize ve şiddete karşı iktidarın tüm eylemlerini püskürtmek için örgütlü mücadeleden başka bir yol olmadığı söylenen açıklamada "Bunun için iş yerlerinde, mahallelerde, okullrda bulunduğumuz her alanada örgütlü mücadelenin zeminlerini yaratmalı ve güçlendirmeliyiz. Sokaklardayız sokaklarda olmaya devam edeceğiz" denildi.

İlgili haberler
Kader Gökçe’nin teyzesi: Çocuklarımızı pisi pisine...

Ayrıldığı için tehdit edilen, koruma isteyen Kader Gökçe katledildi. Ekmek ve Gül’e konuşan teyze Se...

Her karışı Bergen’lerle dolu ülkenin ikiyüzlü medy...

Medya failin neden yargılanmadığını, hâlâ konuşacak cesareti nereden aldığını, ülkenin her yerinin B...

Münevver: Onun tutsaklığı benim özgürlüğüm oldu

'Korkmuyorum. Çünkü yarın o adam çıkınca arkamda Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin olduğunu biliyo...