Katledilmeye çalışılan Esengül: Sesimi duyun
Boşandığı erkek Murat Ç.’nin katletmeye çalıştığı Esengül Y., failin hâlâ kendisini tehdit ettiğini belirtti. Esengül, avukatı aracılığıyla verdiği mesajda tüm kadınların sesini duymasını istedi.

Diyarbakır’da hakkında 3 kez uzaklaştırma kararı verilen ve 8 kez şikayette bulunulan Murat Ç., boşandığı sağlık çalışanı Esengül Y.’yi sistematik şekilde tehdit ve tacizlere maruz bıraktı. Bunun üzerine polise giderek tekrar şikayette bulunan Esengül, bir kez daha uzaklaştırma kararı aldırdı. Uzaklaştırma kararını duyan Murat Ç., kentte özel bir hastanede çalışan Esengül’ü 19 Eylül tarihinde kesici silahla katletmeye çalıştı. Vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı bıçak darbesi sonucu yaralanan Esengül Y., meslektaşları tarafından tedavi altına alındı. 

Yaşananlar üzerine Esengül sosyal medyada kadınlardan destek beklediğini paylaşırken Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi (DBKHM) üyesi avukatlar, Esengül ile görüşerek destek ve dayanışmada bulunacaklarını ifade etti.

‘ESENGÜL’E SÜREKLİ FİZİKSEL ŞİDDET UYGULANIYOR’

 19 Eylül akşamı sosyal medyaya vücudunda sargı olan bir kadının haberinin düştüğünü söyleyen DBKHM üyesi avukat, Esengül’ün kadın kurumlarından, emniyetten, bakanlıktan ve kadın örgütlerinden dayanışma beklediğini ifade etti. Avukat, “Esengül’e ulaştık ve onunla bir görüşme gerçekleştirdim. Esengül 18 yaşında Murat adlı erkekle evleniyor. Evliliğin ilk yıllarından itibaren fiziksel ve sözlü şiddete uğruyor. Nitekim evliliğin son yıllarında da fiziksel şiddet gittikçe artıyor. Erkek hiçbir şekilde çalışmıyor. Ardından boşanma kararı alıyor. 2019 yılının mayıs ayında boşanıyor. Esengül’ün dört tane çocuğu var. Kadının koruma kararı var, polisler kapısında bekliyor. Ancak boşanmadan sonra da erkek kadını hiçbir şekilde rahat bırakmıyor. Sürekli telefon ve başka vasıtalarla rahatsız ve tehdit ediyor” dedi.

‘YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI’

Erkeğin sadece Esengül’ü değil ailesini de tehdit ettiğini kaydeden avukat, Esengül’ün iki kardeşinin önünün kesilip yaralama girişiminde bulunduğunu aktararak, “Bu ayın 18’inde Esengül yine tehditlere maruz kalıyor bunun üzerine hemen karakola gidiyor ve uzaklaştırılma kararı çıkarılmasını talep ediyor. Erkeğin numarasına ulaşılmadığı için ona karar ulaşılmıyor. Ardından Esengül’ü arayıp, ‘Yarın işe gidemeyeceksin, yaşayabileceğini mi sanıyorsun?’ diyerek tehditte bulunuyor. Esengül de ayın 19’unda olası bir şiddete uğramamak için bir saat erken işe gidiyor. İşyerinde erkek tarafından bıçaklı saldırıya uğruyor, ekstradan şiddet de uyguluyor. Karışıklık çıkıyor, o hengâmede erkek olay yerinden kaçıyor. Çalıştığı hastanede tedavisi yapılıp Esengül tekrar karakola gidip şikâyette bulunuyor ve koruma tedbiri veriliyor. Erkek hakkında da yakalama kararı çıkarılıyor” şeklinde konuştu.

‘KADINLARDAN DESTEK BEKLİYORUM’

Esengül’e her türlü desteği sunacaklarını ifade eden avukat, telefon üzeri başvurusunu aldıklarını belirtti. Avukat, failin Esengül’ü hâlâ katletmekle tehdit ettiğini aktardı. Esengül’ün kadınlara çağrıda bulunduğunu söyleyen avukat, şunları kaydetti: “Esengül boşandıktan sonraki 17 ay içerisinde erkeği şikâyet ettiğini ve 3 kere koruma kararı çıkarıldığını söyledi. Herkesin bunları görüp kendisine destek vermesini, kadınların onun sesi olmasını istiyor.”

 Kaynak: Jinnews


İlgili haberler
Tutunabileceğimiz tek şey işte bu dayanışma

Göz göre göre ölüme itilen Ayşe Tuba’nın davasında katil ‘namus’ dedi, mahkeme dinledi, kadınlarsa g...

Antalyalı kadınlar: Tek çözüm örgütlülük ve dayanı...

Antalya’da işin yorgunluğuna rağmen ev buluşması yapan kadınların en büyük sorunu çalışma yaşamında...

İstismar davasında D.A.’yı kadın dayanışması yalnı...

Kayseri’de kızı D.A.’ya, 9 yaşından bu yana cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla C.A.’nın yargıl...