Keçiörenli kadınlar şiddete karşı buluştu
Keçiören Kadın Platformu çağrısıyla bir araya gelen kadınlar kadın cinayetleri ve şiddete oynadıkları dramayla dikkat çekti

Keçiören Kadın Platformu bileşenleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Kuşcağız Aile Yaşam Merkezinde bir etkinlik düzenledi.

Fatma Akkuş’un ortak basın metnini okumasının ardından Songül Başbuğ’un hazırlamış olduğu “Bu ayakkabılar kimin?” oyunu platform üyesi kadınlar tarafından drama yöntemi ile oynandı.

Kadın cinayetlerinde yaşamını yitiren kadınların anıldığı, İstanbul Sözleşmesinin öneminin ve kaldırılmasının sonuçlarının ve kadın dayanışmasının, isyanının vurgulandığı oyun yoğun ilgi gördü.

Figen Gündoğdu’nun yazdığı ve oynadığı “Güldünya” oyunu ile devam eden etkinlikte salona “Siz Güldünya olsaydınız?” diye soruldu.

Söz alan bir kadın “Ben bir Güldünya’ydım zaten. Mücadele ede ede kurtardım kendimi” diye ifade etti kendini. Yine bir başka kadın da şiddete uğradığında ilk başvurulacak yerler hakkında bilgi verdi. Etkinlikte Gülazar Haydaroğlu, Anadolu türkülerini okudu ve hikayelerini anlattı.

‘KADINLARLA KENDİMİ GÜÇLÜ HİSSETTİM’

Etkinlik sonrası konuştuğumuz kadınlardan Münevver, “Keçiörenli biz kadınlar için güzel bir çalışma oldu. Kendimi çok değerli hissettim” derken, Nejla, “Bir kadın olarak kendimi mutlu hissettiğim bir gün oldu” diye duygularını paylaştı. Nurcan, “Kadınların varlıkları ile kendimi daha güçlü hissettim” derken, Semra, “Bir kadın olarak kadınların yaşadığı ve arka plana atıldığı bu durumları hemcinslerimle beraber omuz omuza güç birliği yaparak haykırdığımız için çok mutluyum” diye konuştu. Gaye ise en büyük hayalinin fantastik hikayeler yazmayı olduğunu söyleyerek, “Bugün buradan bir hikayeye doğru yürüyeceğim” diye ifade etti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Keçiören Kadın Platformu'ndan 25 Kasım'a çağrı

Keçiören Kadın Platformu, ilçelerinde basın açıklaması yaparak kadına yönelik şiddete dikkat çekti v...

Keçiören Kadın Platformu’ndan 25 Kasım Çağrısı ‘Mü...

Keçiören Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma G...

Keçiören’de yaşayan kadınlar 25 Kasım açıklaması y...

Keçiören Kadın Platformu 25 Kasım’a giderken 22 Kasım Pazar 15.00’te Yunus Emre Direniş Parkı’nda 25...