K.K’nin eğitimi kesintiye uğramasın
Yaşadığı istismarın ortaya çıkması üzerine ilkadım evine yerleştirilen K.K’nin anneannesi torununun normal yaşamdan uzaklaşmaması için yanına almak istiyor. Anneanne vasilik davası açtı.

Ankara Sincan’da 15 yaşındaki K.K’nin üvey babası ve amcası tarafından istismar edilmesi olayı mahkemeye taşınınca kız çocuğu, ilkadım evine yerleştirildi. K.K’nin anneannesi torununu alabilmek için vasilik davası açtı. Anneanne torununun derslerinden geri kalmasında ve yetiştirme yurduna gönderilerek normal hayattan uzaklaştırılmasından endişe ediyor.

Olay, K.K’nin 10 yaşından beri üvey babası ve amcası tarafından istismarına uğradığını anneannesine ve okulundaki rehber öğretmenine anlatması üzerine ortaya çıkmıştı. Öğretmenin çocuğu psikiyatra yönlendirmesi üzerine de geçtiğimiz hafta yasal süreç başladı.

Yıllar boyu üvey babası ve amcasının istismarına maruz kalan 15 yaşındaki K, yaşadıklarını önce anneannesine ardından da okuldaki rehberlik öğretmenine anlatmış ve bunun üzerine yasal süreç başlatılmıştı.
K’nin annesi ise olayı öğrendikten sonra “K. doğru konuşmuyor, kocam böyle bir şey yapmaz” diyerek K’nin ve anneannesinin karakola başvurmasına engel olmaya çalışmıştı.

Olay ortaya çıktıktan sonra anneanne torununu yanına almıştı ancak mahkeme süreci başlayınca K.K. Yenimahalle ilçesinde bulunan Çocuk İzlem Merkezine (ÇİM) götürüldü. ÇİM’de yapılan görüşmeler sonucunda da K.K. hakkında “tedbir ve geçici koruma” kararı alınarak K.K. Çocuk Esirgeme Kurumunun ilkadım evlerinden birine yerleştirildi. Anneanne ise torununu yanına almak için vasilik davası açtı.

K.K’NİN EĞİTİMİ KESİNTİYE UĞRAMAMALI
Süreci değerlendiren K.K’nin anneannesi “Vasilik konusu bir an önce sonuçlanmalı. Torunumun eğitiminden geri kalmamasını istiyorum. Benim bütün gayretim K’nin normal yaşantısına dönmesi için” diye konuştu.
K.K. ile kaldığı ilkadım evinde görüşmelerini ise şöyle anlattı: “K de bir an önce okuluna dönmek istiyor. Geri kaldığı derslerinin telafisi için kurs alacak. Benim bütün gayretim çocuğun daha fazla zarar görmemesi için. Şimdi önceliğimiz çocuğun yetiştirme yurduna gönderilmeden ev ve okul ortamına dönmesi.”

K’nin hem karakolda hem de ÇİM’de verdiği ifadelerle istismar olayının daha da ayrıntılarının ortaya çıktığını belirten anneanne, “İstismar davası şu an için ikinci aşama. Öncelikle K’nin okuluna dönmesi önemli. Kadınların, kamuoyunun ve basının desteğini bekliyorum” dedi.

HABERİMİZ ÜZERİNE AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİ
Öte yandan 1 Kasım günü haberimizin yayınlanması üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri haberi yapan muhabir arkadaşımız ile görüşerek anneanneye ulaştı. Bakanlık K.K. yaşadığı olay sonrası devreye girmek istediğini belirtti.

İlgili haberler
8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

Eğitim sistemi çocuk istismarını etkiler mi?

Eğitim sisteminin çocuğa yönelik cinsel istismarda payı var mı? Eğitim Sen Kadın Sekreteri Ebru Yiği...

Üvey baba istismar etti, anneanne istismarı açığa...

15 yaşındaki K’nin üvey babası ve üvey amcasının istismarına uğradığı, yaşadıklarını anneannesine an...