Koç Üniversitesi Hastanesi işçileri direnişi kazandı
Dev Sağlık-İş'e üye olduktan sonra işten atılan ve 21. gündür eylemde olan Koç Üniversitesi Hastanesi işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı

DİSK'e bağlı Dev Sağlık-İş'e üye olduktan sonra işten atılan ve 21. gündür eylemde olan Koç Üniversitesi Hastanesi işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı.

Koç Üniversitesi Hastanesinde sendikalaştıkları için işten atılan işçiler, işe iade edilme, sendikal haklarının tanınması ve tacizci hastane müdürü hakkında işlem yapılması talebiyle eyleme başlamıştı. 21 gün süren direniş neticesinde Koç Üniversitesi Hastanesi işçileri, kendilerini hırsızlıkla suçlayan işten atılma kodlarını değiştirdi. İşçiler kıdem tazminatı ve sendikal tazminat alacak. Tacizci hastane müdürü ise 21 günlük direnişin sonunda hastaneden gönderildi.

‘KOÇ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ İŞÇİLERİNİN SESİ ARTIK DAHA GÜR’

Direnişin 21. gününde hastane önünde kazanımlarını duyuran Koç Üniversitesi Hastanesi işçileri yaptıkları basın açıklaması sonrası eylemlerini sonlandırdı. Açıklamaya; DİSK’e bağlı sendikalar, EMEP, SODAP, Kadınlar Birlikte Güçlü, Gençlik Meclisleri ve çeşitli siyasi örgütler destek verdi. Gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan işten atılan işçi Semra, “21 günün sonunda geldiğimiz son aşamada, üyelerimizin sendikal tazminat dahil olmak üzere 16 maaş tazminat ödenmesine, daha önceden eksik ödenen kıdem ve ihbar tazminatının tamamlanmasını, hırsızlık ile suçlanan arkadaşımızın kodunun düzeltilmesi üzerine anlaşmaya vararak direnişimizi sonlandırıyoruz” dedi. Kazanımların işçilerin kendi gücüyle geldiğini vurgulayan Semra, “Direnişin gücüyle; Koç Üniversitesi Hastanesinde artık işçilere çanta ve üst araması yapılmıyor. Tacizci müdür hiçbir şey olmamış gibi işinin başında değil. Hastane sağlık işçisi kadınlar için daha güvenli bir işyeri. Koç Üniversitesi Hastanesindeki işçilerin sesi artık daha gür” diye konuştu.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Sendikalaştıkları için işten atılan Koç Üniversite...

Sendikalaştıkları için Koç Üniversitesi Hastanesinde işten çıkarılan kadın işçiler neden sendikalaşt...

Koç Üniversitesi temizlik işçisi kadınlar: Koç tri...

Sosyal hakları ve bayram ikramiyesi için dilekçe toplayan ve görev yerleri değiştirilen Koç Üniversi...

Koç Üniversitesi işçileri tüm yasal haklarını ve t...

Sosyal hakları ve bayram ikramiyesi için dilekçe toplayan ve görev yerleri değiştirilen Koç Üniversi...