Kocaeli’de çocuk şenliği: Çocuklar daha fazla eğitimden mahrum kalmasın
Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ortak bir çocuk şenliği düzenledi. Şenlikte veliler ve öğrencilerin yüz yüze eğitimin başlaması talebi öne çıktı.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına bir hafta kala, Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfının ortak düzenlediği çocuk şenliğinde çocuklar ve veliler buluştu. Çınarlı Mahallesi’nde bulunan Hüseyin Gülseven Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği adına konuşan Selda Arslan, “Pandemi döneminde biz kadınların yan yana geldiğinde en çok konuştuğu konu çocuklarımızın eğitimiydi. Bu süreçte evinde tableti, bilgisayarı, interneti olmadığı için eğitimden geri kalan milyonlarca çocuk oldu. Çocuklarımızın geleceğinden çokça kaygı duyduğumuz bir dönem geçirdik. Biz dernek olarak bütün velileri bu yeni eğitim öğretim yılında çocuklarımızın daha fazla mağdur olmaması için, okullarda virüsün yayılmasına karşı alınması gereken bütün önlemlerin devlet tarafından karşılanması için ortak taleplerimiz etrafında mücadele etmeye çağırıyoruz.’ dedi.


Psikolojik Danışman Şeyma Büyükurvay’ın da konuk olduğu etkinlikte pandemi sürecindeki duygular, davranışlar ve bunların değişimiyle ilgili çocuklar ve velilerin katıldığı bir söyleşi gerçekleştirildi. Büyükurvay, pandemi döneminde her kesimin farklı zorluklarla karşı kaşıya kaldığını belirterek; “Evet çok zor bir süreç yaşadık, pek çok zorlukla karşılaştık ama tüm bu zorluklara rağmen yan yana gelmek, değişim için çabalamak ve umut etmek çok önemli” dedi.

 

Etkinliğe katılan 6. sınıf öğrencisi Mehmet ise “Canlı dersleri takip edemedim çünkü annemle babamın okuma yazması yok bir de tabletim vardı bozuldu. O nedenle hiç dersleri takip edemedim. Okul açılacağı için heyecanlıyım artık okula gidebileceğim” dedi. 7. sınıf öğrencisi Utku ise pandemi döneminde canlı derslerin iyi geçmediğini söyleyerek, “Bazı derslerde öğretmenler derse girmedi ya da mikrofonu olmadığı için derse katılamayan arkadaşlarımız oldu bu nedenle de eğitim dönemi bence iyi geçmedi pek çok ders boş geçti” dedi. Söyleşinin ardından çocuklar arasında yarışmalar düzenlendi.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İzmir’den sağlık emekçileri: Eğitimde fırsat eşits...

Sağlık alanında çalışan işçi ve emekçi kadınlar eğitimdeki eşitsizlik nedeniyle çocuklarının geleceğ...

Önlemler alınsın, yüz yüze eğitim başlasın

Yarı zamanlı eğitim nedeniyle çocuğunu özel okula gönderen kamu emekçisi bir kadın, çalışan anne bab...

Yüz yüze eğitim için okullar açılsın, okulların aç...

Eğitimin çocukların ihtiyaçları ve güvenlikleri gözetilerek yüz yüze sürdürülmesi, okulların açık ka...