Koronavirüse yakalanan, bebeğini sezaryenle doğuran Dilek Hemşire yaşamını yitirdi
Koronovirüse yakalanan ve 34 haftalık bebeği sezaryenle alınan hemşire Dilek Akçabelen yaşamını yitirdi.

Yoğun bakım ve ameliyathane hemşiresi olarak görev yapan Dilek Akçabelen, 10 yıldır hemşirelik yapıyordu. İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Dilek hemşire, üç yıl önce evlendi.  

Korona salgını başladığında 34 haftalık hamile olan ve doğum iznine ayrılan Dilek hemşire, birkaç hafta sonra bebeğini kucağına almayı hayal ediyordu.

OĞLUNU BİRKAÇ SANİYE GÖREBİLDİ
DHA’dan Özlem Yurtçu Karabulut’un haberine göre, 30 yaşındaki Dilek Akçabelen, yüksek ateş, sırt ve bel ağrısı şikayeti ile 11 Nisan gecesi hastaneye kaldırıldı. Nefes darlığı da eşlik edince yatırıldı ve bebeğin kalp atışları zayıflayınca üç gün sonra sezaryene alındı. 2.5 kilo ağırlığında dünyaya getirdiği oğlunu sadece uzaktan, o da birkaç saniyeliğine görebildi. Eşi, kardeşi, anne babasıyla görüntülü konuşma yaptı, bebeğini videoda da gördü. Ancak sezaryenden sonra hem lohusalık hem de izole odada tek başına yatmanın yarattığı travma ile ağlama krizleri başladı. Durumu hızla kötüleşti ve doğumunun ertesi günü uyutularak yoğun bakıma kaldırıldı.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ
Yoğun bakımda, entübe şekilde tedavisi süren ancak sağlık durumunda bir değişiklik olmayan Dilek Akçabelen’in akciğerlerinin iflas ettiği ortaya çıktı. Dünyaya getirdiği bebeğini bile kucağına alamayan hemşire için Sağlık Bakanlığı da devreye girdi. Ancak tüm aramalara uygun donör bulunamadı. Durumu kötüleşen Dilek hemşire bugün yaşamını yitirdi.