Eğitimci kadınlar kadın cinayetlerine ve çocuk istismarına karşı açıklama yaptı
Eğitim Sen Ankara 3 Nolu Şube üyesi kadınlar hazırladıkları video ile kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine tepki gösterirken, ‘Çocuk istismarının aklanmasına karşı mücadelemiz sürecek’ dedi.

Egitim Sen Ankara 3 Nolu Şube Üyesi kadınlar, kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet ve çocuklara yönelik istismar ve ihmallere tepki göstermek için görsel bir basın açıklaması hazırladı. Eğitim Sen Ankara 3 Nolu Şube Kadın Sekreteri Songül Keşkek, kadını yok sayan, sadece aile içinde konumlandıran sistemi reddettiklerini söyledi. Keşkek, mayıs ayında kadın cinayetlerinde öldürülen Zeynep Şenpınar ve Ceren Kultaş’ı anarak, “Artık bir kişi daha eksilmek istemiyoruz, yeter” dedi. İstismarı aklama yasasının Meclis gündemine getirilme girişimlerine de tepki gösteren Keşkek, “Kısıtlama nedeniyle evlerinden çıkamayan çocukların istismar ve ihlal gibi durumlarla karşı karşıya kaldıkları bilinemiyor” dedi 

Şube üyesi kadınlar da evlerinde kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına karşı duydukları öfkeyi ve hazırladıkları sloganları paylaştı.

İlgili haberler
GÜNÜN BİLGİSİ: Cinsel istismarla mücadelede ebevey...

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneğinin hazırladığı cinsel istismarla mücadelede ebeveyn olarak yapabile...

Bornova’da kadınlar şiddet ve çocuk istismarına af...

Bornova Kadın Platformu şiddette, tehdide, baskıya ve istismara karşı basın açıklaması düzenleyerek...

Kuşadası Kadın Platformu şiddet ve tacize karşı ey...

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bir araya gelen kadın platformu üyeleri, kadına yönelik şiddet ve tacize...