‘Kübra Aşkın kadınları korumayan politikalar yüzünden öldürüldü’
Mersin Kadın Platformu üyeleri, boşandığı erkek tarafından öldürülen Kübra Aşkın cinayetini protesto etti: Boşanmaları engellemek, kadınları eve, kocaya mahkum etmek, erkeklerin insafına bırakmaktır.

Mersin Kadın Platformu üyeleri, Mersin Çamlıbel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde müdür yardımcısı olan öğretmen Kübra Aşkın’ın bir yıl önce boşandığı erkek tarafından öldürülmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Kübra Aşkın’ın cenazesine katılan ve sonrasında da basın açıklamasıyla cinayeti protesto eden kadınlar, Kübra Aşkın cinayetinin takipçisi olacaklarını duyurdu.

Platform adına konuşan Öznur Keleş açıklamasında şunları ifade etti,

“Bir kez daha aşk bahanesiyle bir kadının aramızdan alınmasına öfkemiz büyük. Mersin’de çığırından çıkan erkek şiddeti karşısında yasta değil, isyandayız. Bu erkek egemen iktidardan, erkek yargıdan güç alan erkek şiddetidir. Kübra’nın boşanması yaşam hakkının elinden alınmasıyla sonuçlanıyorsa, eğer yasalar kadını korumuyorsa, hukuk kadınlar için işletilmiyorsa bunun sorumlusu erkek egemen hukuk ve erkek adaletin temsilcisi olarak AKP iktidarıdır.
Evlilik sözleşmesi kadar, bu sözleşmeyi iptal istemi de doğal bir haktır. Boşanmaları engellemek, kadınları eve, aileye, kocaya mahkum etmek, erkeklerin insafına bırakmak, kadınları ölüme mahkum etmektir. Uzlaştırma ve boşanmayı önleme komisyonu kurarak, kadının nafaka hakkını gasp etmeye çalışarak, kadını şiddetten koruyan tek yasa olan 6284 sayılı yasayı erkekler mağdur oluyor diye uygulatmayarak ve ortadan kaldırmaya çalışarak Kübra’nın katledilmesinde olduğu gibi diğer kadınların katledilmesinde de asıl suçlu erkek egemen iktidardır. Kadınların kazanımı olan 6284 sayılı yasanın tartışılmaya açılması bile kadın cinayetlerinin politik olduğunun göstergesidir.
Biz kadınlar çaresiz savunmasız değiliz, hep birlikte, birleşerek güçleneceğiz.”


İlgili haberler
Kadın cinayetleri ve ‘Ne yapmalı?’

Kadın cinayetleri en büyük yaramız. Her ay onlarca kadın için çeltik atıyoruz ölümlere. Burhaniye’de...

Mersin Ekmek ve Gül Korosu: İsyanımızı notalara dö...

Mersin Ekmek ve Gül Kadın Korosu 4. yılında 5. konserini Yenişehir Belediyesi Nikah Salonunda verdi.

Boşandığı eşinden tehdit alıyor: İlla ölmem mi ger...

Antep’te yaşayan Sema Özbudak, boşandığı eşinin tehditlerine maruz kalması üzerine polis ve savcılığ...