Küçükçekmeceli kadınlardan çocuk istismarına karşı eylem: 'Devlet çocukları korumuyor'
Ali İsmail Parkı’nda toplanan kadınlar çocuk istismarına karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.

İstanbul Küçükçekmece’de Atakent Kadın Meclisinin çağrısı ile saat 15.45’te Ali İsmail Parkı’nda toplanan kadınlar çocuk istismarına karşı yürüdü. Küçükçekmece Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği de eyleme katıldı. Bağcılar’da Metin Şenay  tarafından çocukların istismar edilmesinin ortaya çıkmasına karşı toplanan kadınlar istismarı aklayanlara tepki gösterdi.

Cezalandırılmayan faillerin yeniden karşılarına çıktığını belirten kadınlar çocukları korumakla yetkili olan devletin kurum ve yetkilileri görevini yapmayıp çocukları bir kez daha mağdur ettiğini vurguladı.

Çocuğun bir kez istismara maruz kalmasının ardından gerekenlerin yapılmamasının istismarın sürekliliğine ve devamlılığına sebep olabildiğini hatırlatan kadınlar sözlerine şu şekilde devam etti:

"Unutulmamalıdır ki, istismarcıların çoğunluğu yabancılar değil, çocukların çevresindeki ya da ailesindeki güvendiği ve tanıdığı kimselerdir. İstismarcı yetişkin bir kimse olabileceği gibi istismara maruz kalan çocuk üzerinde otorite kurabilen ve genellikle yaşça daha büyük bir çocuk da olabilir. Çocuk size gelerek yaşadığı bir istismar durumundan bahsediyorsa ona inanın. Çocuklar bu konuda yalan söylemez.

"İstismar ve tecavüz mağduru çocuk ve kadınların, yaşananları anlatmaması rıza anlamına gelmez. Susmasının nedeni saldırgan tarafından tehdit edilmesi, utanç ve suçluluk duyması olabilir. Ama en önemli neden devletin kendisini koruyup güvence altına alacağından emin olamamasıdır. Bu güvensizliği oluşturan şey tek kişinin bir gecede İstanbul Sözleşmesi’ni feshettiğini ilan etmesi, 6284 sayılı ailenin ve şiddete uğrayan ve uğrama ihtimali olan kadınların korunması kanununun uygulanmamasıdır. Çocuk tecavüz ve İstismarını Önlemek Elimizde!"


NE OLMUŞTU?

İstanbul-Bağcılar’da Metin Şenay isimli bir sucu, 24 Mayıs 2023’te okuldan çıkan 11 yaşındaki M.Y.’yi aracıyla kendisine ait su dükkanına götürüp, ses yalıtımlı özel bir bölmede cinsel istismarda bulundu.

M.Y.’nin ailesi, okul çıkışı eve geç kalan çocuklarını aramaya başladı. Çocuklarından iz bulamayan aile, polise giderek durumu bildirdi. Bunun üzerine polis çocuğun bulunması için çalışma başlattı. Araştırmalar sonucu M.Y.’nin okul çıkışı beyaz bir minibüse bindiği, minibüsün ise aileye su satan Metin Şenay’a ait olduğu ortaya çıktı. Şenay’ın ev ve işyerine eş zamanlı baskın düzenlendi. Şenay, kaçmaya çalışırken yakalandı.

Polis baskını sırasında ele geçirilen dijital materyaller, cinsel istismara maruz bırakılanın sadece M.Y. olmadığı, başka çocukların da uğradığı ortaya çıktı. Şenay, mahalleden başka çocukları da cinsel istismara maruz bıraktı ve bunu kayıt altına aldı.

Şenay’ın 10 yıl boyunca cinsel istismara maruz bıraktığı R.Ş.’nin görüntüleri de baskında bulunan materyallerde ortaya çıktı. ​​​​​10 yıl boyunca istismara maruz kalan R.Ş. felç geçirdi.

Şenay 7 Mayıs’ta hakim karşısına çıkacak.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
GÜNÜN BİLGİSİ: Cinsel istismarla mücadelede ebevey...

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneğinin hazırladığı cinsel istismarla mücadelede ebeveyn olarak yapabile...

ÇEDES’ten tarikatlara çocuklar karanlığa teslim ed...

ÇEDES ismi din görevlilerinin toplu ataması ile yeniden gündeme girse de aslında eğitimde ‘manevi da...

Çocuk istismarına öfkemiz net, peki ya çözümümüz?

25 yıl önce Boyabat’ta arkadaşımın ‘aleme ibret olsun, başka çocukların başına aynısı gelmesin’ diye...