Maden işçisinin eşi: Parmağımdaki alyansı bir yağa, bir çaya, bir tuza verdim
13 aydır maaşlarını alamayan Ermenek maden işçileri ve aileleri basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada bir maden işçisinin eşi, ‘Parmağımdaki alyansı bir yağa, bir çaya, bir tuza verdim’ dedi.

Karaman’ın Ermenek ilçesinde ödenmeyen ücretlerini ve tazminatlarını almak için direniş başlatan Cenne Maden Ocağı işçileri direnişlerinin 15. gününü geride bıraktı. Aileleriyle birlikte basın açıklaması gerçekleştiren maden işçileri, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini belirtti. Bir maden işçisinin eşinin sözleri ise yaşadıkları gerçeği acı bire biçimde ortaya koydu: ": “Parmağımdaki alyansı bir yağa, bir çaya, bir tuza verdim. Çocuklarımı bayramda arkadaşlarına rezil etmemek için parmağımdaki alyansı çıkardım. Bu benim utancım, rezilliğim değil. Bu yüzsüzlerin bizi düşürdüğü durum. Ben yevmiyeye de giderim, çocuklarımı yaşatabilmek için evimdeki her şeyi satarım. Ama o (patron) isterse umreye gitsin, isterse alnı secdeden kalkmasın, bu çocukların hakkını hiçbir yerde veremez.”


Karaman'ın Ermenek ilçesindeki madende işçiler greve başladı. Ermenek Cenne 1’nolu maden sahasında çalışan maden işçileri, tam 13 aydır maaş alamadıkları belirterek maden ocağının girişinde eyleme başladı. İşçiler, paralarının ödenmemesi halinde de kendilerini ocağa kapatarak açlık grevine başlayacaklarını ifade etti. Madende çalışan en 200 işçi olduğu belirtilirken, işçiler aileleriyle birlikte bugün maden sahası önünde açıklama yaptı. Bir maden işçisinin anlattıkları, maden işçilerinin ve ailelerinin yaşadıklarını gözler önüne serdi.


İlgili haberler
GÜNÜN DİRENİŞİ: Madenciler yer altında, eşleri yuk...

Nesko Madeninde işten atılan işçilerin yer altındaki direnişi sürerken işçilerin eşleri de maden oca...

GÜNÜN İSYANI: Maden sadece babamızı değil, hayalle...

Göç etmemek için son çare olarak gittikleri madende yaşamını yitiren işçilerin aileleri kaybettikler...

GÜNÜN BELLEĞİ: Madenci karısının fıtratı

Bugün Dünya Madenciler Günü. Madenci eşlerini düşündünüz mü hiç? Kocasını kilometrelerce yerin altın...