maden

Madenin talan ettiği doğa, emek ve kadınların hayatı

İliç faciası ardından köylü kadınların endişesini Erzincan Belediye Başkan Adayı Meral Gülşen ve Didim’de maden açılmasına dair kadınların kaygılarını Belediye Meclis Üyesi Adayı Zehra Ungan aktardı.

Nefesimiz kesilmesin diye mücadeleye devam

2019 yılından bu yana sürdürülen direnişi yakından takip etmek için Muğla Milas Akbelen Ormanı’na gittim…

Hakkını alamayan işçiyle birlikte direnen bir mühendis

Ermenek’teki madenci direnişinde tek kadın direnişçi olan maden mühendisi Emel Tunçdemir, hakkını alamayan direnişçilerle birlikte direnmeye devam edeceğini söylüyor.

Maden işçisinin eşi: Parmağımdaki alyansı bir yağa, bir çaya, bir tuza verdim

13 aydır maaşlarını alamayan Ermenek maden işçileri ve aileleri basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada bir maden işçisinin eşi, ‘Parmağımdaki alyansı bir yağa, bir çaya, bir tuza verdim’ dedi.

Kirazlıyayla’da yaşam alanlarını savunan köylü kadınlar gözaltına alındı

Bursa Kirazlıyayla’da maden şirketine karşı köylülerin mücadelesi devam ederken bu sabah köylü kadınlar gözaltına alındı.

Madene verecek bir damla suyumuz yok!

Çanakkale Çan’da madene su taşımak için yapılmak istenen baraj kadınları isyan ettirdi. ‘Madene verecek bir damla suyumuz yok’ diyen Kumarlar köyünden kadınlar Çanakkaleli kadınlarla buluştu.

Silikozis hastası madencilerin eşleri: Biz mücadele etmezsek nice gençlerin başı yanacak

Aydın’ın Çine ilçesindeki maden tesislerine uzun yıllarını veren işçiler slikozis hastalığının pençesinde kıvranırken kapı önüne kondu. Evin bütün yükü ise eşlerin sırtına bindi.

GÜNÜN DESTEĞİ: Madenciler eylemde, kadınlar direnişte

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Denfa isimli özel bir maden ocağında taşeron firmanın işten çıkardığı 50 maden işçisi eylem yapıyor. Aileler ise bu eylemin en büyük destekçileri.

Cerattepe’nin 90’lık direnişçileri: Suyumuzdan, toprağımızdan vazgeçmeyiz

Cerattepe’de ormanı, toprağı, suyu yok eden madene karşı mücadele eden 90’lı yaşlarındaki direnişçi kadınlar kararlı: “Bu yaşa kadar temiz kalan doğamızı torunlarımıza temiz bırakmak istiyoruz.”

Kanser köyün sesini duyun!

1958’de açılan ve rehabilite edilmeden öylece bırakılan uranyum madeni nedeniyle birçok insanın kanserden yaşamını yitirdiği Kisir köylüler seslerinin duyulmasını istiyor.