Mahkeme ‘töre’ bahanesiyle öldürülen İrem Bahçe’nin iddianamesini kabul etti
İntihar ettiği öne sürülen ancak ‘töre’ bahanesiyle öldürüldüğü ortaya çıkan İrem Bahçe’nin anne, baba, ağabeyleri ve amcaları hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Mersin’de “töre” bahanesiyle katledilen İrem Bahçe’nin (17) katil zanlıları anne, baba ve 2 ağabey hakkında, “akrabaya karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 3 amcası hakkında ise “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Mersin 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Tarım işçiliği bahanesiyle Mersin’e götürülen İrem Bahçe’nin ağabeyi tarafından başından vurularak öldürüldüğü ifade edildi.

DHA’da yer alan habere göre 7 Kasım 2019’da merkez Mersin’in Yenişehir ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde İrem Bahçe, evlerinin banyosunda babasının ruhsatsız tabancasıyla başından vurulmuş halde bulundu. 5 aylık hamile olan İrem, tedaviye alındığı hastanede bir gün sonra yaşamını yitirdi. Sezaryenle alınan bebek ise 3 ay yaşayabildi. Olayla ilgili ifadelerine başvurulan aile üyeleri, İrem Bahçe’nin intihar ettiğini öne sürdü. Aile, İrem Bahçe’nin cenazesini Urfa’da toprağa verdi.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Emniyet Müdürlüğüne bağlı Cinayet Şube Amirliği ekipleri çapraz sorguda çelişkili ifadeleri tespit etti. Ekipler, Urfa’ya giderek baba Kasım Bahçe (48), anne Saadet Bahçe (54), ağabeyler Vedat Bahçe (22) ve Mehmet Ali Bahçe (20) ile amcalar Mehmet Veyis Bahçe (33), İbrahim Bahçe (44) ve Mehmet Bahçe’yi (53) gözaltına alıp, Mersin’e getirdi. 7 kişi, ilk başta İrem’in babası Kasım Bahçe’ye ait tabancayla intihar ettiğini savundu. Ancak ağabeyi Mehmet Ali Bahçe ifadesinde, kardeşinin öldürdüğünü ve ailenin kararıyla cinayeti işlediğini itiraf etti. Diğer şüpheliler ise iddiaları kabul etmedi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HALASININ OĞLUYLA NİŞANLANDIRILDI

Şüpheliler hakkında hazırlanan iddianame Mersin 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede şüphelilerden anne, baba ve 2 ağabey hakkında “akrabaya karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 3 amcası hakkında da “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istendi.

İddianamede Bahçe’nin halasının oğlu M.B. ile nişanlandırıldığı, M.B.’nin nişandan vazgeçmesinin ardından İrem Bahçe’nin hamile olduğunun öğrenildiği, ailenin “töre” bahanesiyle İrem Bahçe’nin öldürülmesi için karar verdiği yer aldı. İrem Bahçe’nin tarım işçisi olarak çalışma bahanesiyle Mersin’e getirildiği kaydedilen iddianamede, genç kadının, ailesinin ve amcalarının yönlendirmesi üzerine ağabey Mehmet Ali Bahçe tarafından baba Kasım Bahçe’ye ait ruhsatsız tabancayla başından vurularak öldürüldüğü kaydedildi. İrem Bahçe’nin anne, baba ve 2 ağabeyi ile 3 amcasının yargılanması ilerleyen günlerde başlayacak.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Kadın cinayetinde yine bildik 'namus' savunması

Adana’nın Yüreğir ilçesinde iki kadın katledildi. Senem ve Zeliha, şiddete karşı birbirine tutunan i...

Kıskançlık ve namustan da öte- kadın cinayetleri k...

Almanya’da DaMigra e.V. ve Göçmen Kadınlar Birliği ‘Kıskançlık ve namustan da öte- kadın cinayetleri...

GÜNÜN KİTABI: Namus

Geniş bir coğrafyada ‘namus suçları’, bu suçları ortaya çıkaran dinamikler ve suçlarla mücadelede yü...