Mahkemenin 'çocukların açlığı MEB'in taktidiri' kararına tepki
Okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek verilmesi için açılan davadanın kararına ilişkin tepki büyüyor.

Ekmek ve Gül'ün başlattığı, iki yıldır farklı kesimler tarafından sahiplenen ve yürütülen çocuklar için, 1 Öğün Sağlıklı Ücretsiz Yemek kampanyası güncelliğini koruyor. Kampanyanın yürütücülerinden Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği'nin MEB'e açtığı 1 öğün yemek davasına ilişkin karar verildi. Karara ilişkin tepkiler artmaya başladı. 

İlk tepki MEB’e dava açan Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği’nden geldi: “Devletin her çocuk için 1 öğün yemek vermek için bütçesi olduğunu biliyoruz. Patronlara milyonlarca teşvik verirken, seçim sürecinde bile seçim propagandası için milyonlar ayrılırken çocuklara bütçe yok mu? Soruyoruz ve çocuklara 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek verilene kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

SERMAYEDARA SINIRSIZ KAYNAK, ÇOCUKLARA SINIRLI BÜTÇE

Dersim'de Yenigün Kadın Dayanışma Derneği ise karara ilişkin, “Yoksulluğun, işsizliğin her geçen gün arttığı koşullarda yarınlarımız olan çocuklarımızın sağlıklı beslenme hakkının 'kaynak sınırlı' denilerek karşılanmamasını kabul etmiyoruz” dedi. 

Karara itiraz ettiğini açıklayan dernek, “Bir avuç sermayedara sınırsız kaynak aktarımı yapılırken iş çocuklara gelince ' kaynak sınırlı ' denilmesine itiraz ediyoruz. 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek hakkı mücadelesinden vazgeçmiyoruz” dedi.

ÇOCUKLARIN AÇ BIRAKILMASINI KABUL ETMİYORUZ

Halkevlerinden Buse Uçar ise karara tepki gösterdi. Uçar, "Bu ülkede çocuklar istismara uğruyor, çocuklar öldürülüyor, çocuklar aç kalıyor ancak pek çok patron son model arabalarına binerek geziyor. Biz bu ülkenin çocuklarının aç bırakılmasını kabul etmiyoruz. Çocuklar için bir öğün yemek kamusal bi haktır. Çocuklar için bir öğün yemek hakkını alana kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi. 

SESLENİYORUZ: ÇOCUKLAR AÇ KALDIĞI MÜDDETÇE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği'nin MEB'e açtığı davanın sonucuna ilişkin bir tepki de EMEP Didim Belediye Meclis Üye Adayı Üyesi Zehra Başkaya Ungan'dan geldi:

'TEK BİR ÇOCUK DAHİ OKULA AÇ GİTMESİN DİYE MÜCADELEYE DEVAM!'

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği'nden Esengül Başaran, MEB'in "1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek" davasının ret kararı üzerine çocukların beslenme hakkı için mücadeleye devam etme çağırısı yapıyor.

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği'nden kadınlar mücadelenin henüz bitmediğini vurguluyor.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül