Malatya’da kadınlardan İstanbul Sözleşmesi için sessiz eylem
Malatya Demokratik Kadın Platformu: ‘Mücadelemiz her alanda, her şekilde devam edecek, İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz!’

İstanbul Sözleşmesi’nin feshine tepkiler sürmeye devam ediyor. Malatya Demokratik Kadın Platformu İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine tepki göstermek için Malatya Postane Meydanı’nda sessiz eylem düzenledi. Eylem sonrası yapılan basın açıklamasını kadın platformu adına Berfin Güler okudu. Sözleşmesi’nin feshinden sonra yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çeken Güler: ”Bir gece yarısı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile fesih kararı verilen İstanbul Sözleşmesi, biz kadınlar için hayati önem taşıyor. Fesih kararının duyurulması ile kadın cinayetleri artarak devam etti. 2021 yılının ilk üç ayında tam 88 kadın katledildi. Arkadaşlarımızın ellerinde tuttukları kağıtlarda, çoğunlukla eşleri tarafından öldürülen kadınlardan sadece bir kısmının adları yazılı. Yaşanan bu cinayetler gün gün artmaya devam ediyor. Kadınların hakları ve hayatları güvence altında değil” dedi.

İzmir’de HDP binasında yaşanan saldırıya değinen Güler, ”Dün İzmir HDP binasına yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırıda öldürülen kadın arkadaşımız Deniz Poyraz’ı da unutmayacağız” dedi.

Mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Güler, ”Kadınların, çocukların, yaşlıların, LGBTİ+ bireylerin haklarını ve hayatlarını güvence altına alan İstanbul Sözleşmesi’nin feshi kabul edilemez. Bugün, burada fesih kararına karşı tepkimizi sessiz bir eylemle dile getireceğiz. Bu suskunluğumuz, çok şey anlatıyor. Mücadelemiz her alanda, her şekilde devam edecek” diye konuştu.

Açıklama sonrası 10 dakika sessiz duran kadınlar, son olarak İstanbul’da yapılacak eyleme çağrı yaptılar: ”Yarın İstanbul’da yapılacak eylemde de haklarımız ve hayatlarımız İçin haykırmaya devam edeceğiz.”

Fotoğraf ve video: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
19 Haziran’da ‘İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyo...

‘İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz’ Mitingi Hazırlık Grubu: 19 Haziran’da Maltepe Etkinlik Alan...

Adana Kadın Platformu: 19 Haziran İnönü Parkı'nda...

Adana Kadın Platformu tüm kadınları 19 Haziran'da saat 18.00’de İnenü Parkı’nda ‘İstanbul Sözleşmesi...

Kuşadası Kadın Platformundan 19 Haziran mitingine...

“İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz” eylemi yapan kadınlar 19 Haziran’da Maltepe’de gerçekleşen o...