Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu: Zeynep Durgut’u serbest bırakın
Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, MA muhabiri Zeynep Durgut’un gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. MKGP baskı ve gözaltılarla gazetecileri durdurmayacağını ifade etti.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, dün sabah saatlerinde Şırnak’ta gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Zeynep Durgut için yazılı açıklama yaptı.

Özgür basının komplo ve baskılara karşı her koşulda direndiğinin belirtildiği açıklamada, “Türkiye’de AKP-MHP iktidarının yayın yapan gazete, ajans, haber siteleri ve televizyonların büyük bir bölümünü kendi yayın organı haline getirdiği ortamda buna karşı doğru habercilik yapmayı esas alan özgür basına her geçen gün daha fazla baskı uygulanmakta. Gazeteciler mesleklerini yapamaz duruma getirilmeye çalışılmaktadır. Bu baskılara en çok da kadın gazeteciler maruz kalmaktadır” denildi.

‘Kelepçenin bir gazeteciye takılmasını kabul etmiyoruz’

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “MA muhabiri Zeynep Durgut 14 Şubat’ta Şırnak’ta evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. Zeynep’in materyallerine el konulurken ters kelepçe ile gözaltına alındı. Kadınları katleden şiddet uygulayan faillere takılmayan ters kelepçenin bir gazeteciye takılmasını kabul etmiyoruz. ‘Önleyici tedbir’ adı altında gözaltına almalara yeni bir kılıf getiren AKP-MHP iktidarının gazetecileri gözaltına almasının amacının, kuşkusuz yaşananlardan halkın haberdar olmasının önünü almak olduğunu biliyoruz. İktidar baskı ve gözaltılarla bizleri sindiremeyeceğini ve halkın gerçekleri öğrenmesinin önünde engel olamayacağını bilmelidir.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu olarak baskı ve gözaltılarla gazetecilerin doğruları yazmaktan ve gerçeği halka ulaştırmaktan geri adım atmayacaklarını bir kez daha belirtiyor gazeteci arkadaşımız Zeynep Durgut ve gözaltına alınan onlarca kişinin bir an önce serbest bırakılmaları çağrısı yapıyoruz.”

Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu: 12 kadın...

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu 2021 raporu: Cezaevinde 6 kadın gazeteci bulunuyor. 13 kadın...

Gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanmasına basın örgüt...

Gazeteci meslek örgütleri, Gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanmasına tepki gösterdi.

Gazeteci Aslıhan Gençay: Cezaevlerinde uygulanan e...

Gazeteci Aslıhan Gençay: Cezaevlerindeki çökertme politikaları mahkumları terbiye etmek için uygulan...