Munzur Üniversitesinde yurttan çıkarılan öğrenciler için eylem yapıldı
Tunceli Kız Öğrenci Yurdunda misafir olarak kalan öğrenciler yurda asil yerleşen diğer öğrencilerin gelmesiyle yurttan çıkarıldı. Yurt önünde toplanan yüzlerce öğrenci durumu protesto etti.

Dersim'de Atatürk Mahallesi’nde bulunan KYK'ye bağlı Tunceli Kız Öğrenci Yurdunda kalan kadın öğrencilerden 4 kişi 27 Eylül Pazartesi akşam saatlerinde yurttan çıkarıldı.

Yurtta misafir öğrenci olarak kalan kadın öğrenciler yurda asil yerleşen diğer öğrencilerin gelmesiyle yurttan çıkarıldılar. Yurt önünde toplanan yüzlerce öğrenci, öğrencilerin yurttan çıkarılmasını protesto etti.

Aynı kampüs içerisinde yer alan Munzur Erkek Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler de eyleme destek vermek için Kız Öğrenci Yurdunun önüne yürüdü.

Bina önündeki protestoların ardından öğrenciler Ehlibeyt Kız Öğrenci Yurduna doğru yürüyüşe geçti. Öğrenciler yol boyunca ıslık ve alkışlarla “Barınma hakkımız söke söke alırız” sloganları attı.

Yaşadıkları barınma sorunlarına dikkat çekmek için sürekli alkış, ıslık, zılgıt ve sloganlar atan öğrencilere, balkon ve pencerelerine çıkan yurttaşlar da yine alkışlarla destek verdi.

Eylem gece saat 03.30’a kadar sürdürdü.

Fotoğraf: Tunceli Kız Öğrenci Yurdu önü | Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
KYK yurtlarındaki genç kadınlar neler yaşıyor?

İstanbul Cevizlibağ’daki en konforlu olarak adledilen KYK Yurdunda kadın öğrenciler, o kadar da mutl...

Barınmanın bedeli bu kadar ağır olmamalı

Belediye işçisi Birgül öykü yazmak istiyor aslında ama hiç zaman bulamıyor ‘İşçi olmanın bir sonu yo...

Yurtta kalanlara bir dokun, bin ah işit

Memleketinden dönen arkadaşlarımızı arayıp, ‘Nasılsınız?’ diye sorduk ‘Ah’ işittik. Hem hasret gide...