Müzeyyen’i koruyamayanlar faili koruyor
Koruma kararına rağmen ayrı yaşadığını eşi tarafından öldürülen avukat Müzeyyen Boylu’nun katili, yelek giydirilerek koruma çemberi altında adliyeye getirildi.

Diyarbakır’da hakkında uzaklaştırma kararı olup, ayrı yaşadığı avukat eşi Müzeyyen Boylu’yu sokak ortasında 14 kurşunla öldüren Mesut Issı, çok sayıda polisin korumasında, çelik yelek giydirilerek hakim karşısına çıkarıldı. Müzeyyen Boylu’nun planlanarak öldürüldüğünü belirten Rosa Kadın Derneği Üyesi Elif Tirenç İpek Ulaş, Boylu’nun değil, failin polislerce korunduğuna dikkat çekti.

AVUKATLAR SAVCILIK SORGUSUNA ALINMADI
Adliyeye getirilen zanlının ifade ve sorgu işlemleri sırasında Diyarbakır Barosu’na bağlı yüzlerce avukatla adliyede beklediklerini aktaran Ulaş, “İfadesini Müzeyyen’in yüzlerce kadın avukat arkadaşının yüzüne karşı tekrarlamasını istiyorduk. Ama hakim hepimizin katılmasını kabul etmedi. Sadece 15 avukatın salonda kalması yönünde bir anlaşmaya varıldı” dedi. Ulaş, dosyaya katılma taleplerinin de yargılanma henüz başlamamış olması gerekçesiyle reddedildiğini söyledi.

‘MESUT BEY HOŞ GELDİNİZ’
Katil zanlısının duruşma salonuna avukatıyla birlikte gayet rahat ve kaygısızca girdiğini belirten Ulaş, “Fail duruşma salona gelene kadar çelik yelek üzerinden çıkarılmadı. Hakim faile ‘Mesut Bey! hoş geldiniz’ diye hitap etti. Ayrıca hakimin sanığa ‘Geçmiş olsun’ dediğini de aktaran arkadaşlarımız oldu” dedi.

İNDİRİMDEN FAYDALANMAYA ÇALIŞIYOR
Failin ifade vermediğini anlatan Ulaş, “Kadın cinayetlerinde şunu çok iyi biliyoruz; kadınlar katledildikten sonra özel yaşamlarına dönük birçok iftiraya maruz kalıyor ve bu şekilde katil erkekler kendilerine iyi hal veya tahrik indirimi sağlamaya çalışıyorlar. Orada bulunmamızın sebeplerinden biri de bu iftiranın önüne geçmekti” diye konuştu.

ARKADAŞIMIZ KORUNAMADI
Boşanma davasının bir buçuk yıl sürmesine ve failin önceden defalarca saldırı sinyali vermesine rağmen Boylu’nun korunamadığını vurgulayan Ulaş, cinayetin tasarlanarak işlediğini belirtti. Ulaş, “Müzeyyen’in yakın çevresine defalarca öldürüleceğini söylediğini biliyoruz. Arkadaşımız korunamadı, buna karşılık fail ilk teslim olduğu andan itibaren çok özel bir koruma çemberi altına alındı” dedi.

Kaynak: MA


İlgili haberler
Bir kadın cinayetinin ardı

Hatice, koruma kararı dilekçesi çantasındayken kocasının bıçakla üzerine yürümesiyle camdan atılmış...

Cinayeti kabul ettikten sonra ellerini öptü!

Cinayetten cezaevinde bulunan ve 5 günlük izin alarak eşi Çiğdem Alpaslan’ı öldüren Mehmet Hanifi Al...

Kıskançlık ve namustan da öte- kadın cinayetleri k...

Almanya’da DaMigra e.V. ve Göçmen Kadınlar Birliği ‘Kıskançlık ve namustan da öte- kadın cinayetleri...