Cinayeti kabul ettikten sonra ellerini öptü!
Cinayetten cezaevinde bulunan ve 5 günlük izin alarak eşi Çiğdem Alpaslan’ı öldüren Mehmet Hanifi Alpaslan’ın yargılandığı davaya devam edildi. Sanık cinayeti kabul ettikten sonra kendi ellerini öptü!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, 2013 yılında cezaevinden izinli çıkarak eşi Çiğdem Alpaslan’ı öldüren Mehmet Hanifi Alpaslan’ın yargılandığı dava görüldü.
Bursa 1. Ağır cezada bugün görülen duruşmada suçunu kabul eden sanık Mehmet Hanifi Alpaslan, herhangi bir pişmanlık göstermediği gibi yaptığı cinayeti anlattıktan sonra kendi ellerini öptü. Çiğdem Alpaslan’ın ailesi duruma tepki gösterirken, mahkeme davayı 26 Aralık günü saat 14.00’a erteledi.

Karar sonrası konuşan Çiğdem Alpaslan’ın ablası Antike Rama, olayın tamamen tasarlanarak işlendiğini söylerken sanığın mahkemedeki tavrına da tepki gösterdi, “Adamın pişkinliğine baksanıza kardeşimi öldürdüğünü kabul ederken elini öperek kendini ödüllendiriyor.” Adaletin kardeşini korumadığını söyleyen Rama, “Koruma kararı ve evden uzaklaştırma kararına rağmen açık cezaevinde 5 günlük izne salındı Mehmet Hanifi Alpaslan. Sanık cezaevinden eşi Çiğdemi ve ailesini defalarca tehdit etmesine rağmen, ailenin defalarca korunamadıklarına ve sanığın mutlaka birine daha zarar vereceğine dair bildirimde bulunulmasına rağmen göz göre göre bir kadın katledildi. Şu an af söylemi var. Bir katil nasıl affedilebilir? Cinayetten içeride olan adam ikinci cinayet için salı verildi biz kime güvenelim? Biz adalet istiyoruz ve bu olayın peşini bırakmayacağız kız kardeşimin 3 çocuğu yetim kaldı. Bu katil babamı sahip çıkacak büyütecek bu çocukları?” diye feryat etti. .

Çiğdem’in bir kadın arkadaşı ise “Biz çocuklarımızı birlikte okula götürürdük. Çiğdem çocuklarını okutmak ve onları güzel yetiştirmek istiyordu oğullarının babalarına benzemesini istemiyordu. Onları korumak için boşanma davası açacağını işe gireceğini ve çocuklarını huzur içinde büyütmek istediğinden bahsediyordu, ama hep kocasının onu öldüreceği korkusu da vardı sürekli kocasının cezaevinden tehdit mesajları attığını söylüyordu. Maalesef korktuğunu yaşadı hiçbirimiz onu koruyamadık. İnsanlar başına gelmeyince bilmiyormuş bu nedenle kadınlar daha duyarlı olmalı birbirine sahip çıkmalı” diyerek kadın 26 Aralık’taki davaya kadınların katılması yönünde çağrı yaptı.

İlgili haberler
Kadın cinayetleri ve ‘Ne yapmalı?’

Kadın cinayetleri en büyük yaramız. Her ay onlarca kadın için çeltik atıyoruz ölümlere. Burhaniye’de...

GÜNÜN ARAŞTIRMASI: Bireysel silahlanma kadın cinay...

Kadın cinayetleri üzerine doktora tezi yapan Sait Yıldırım, bireysel silahlanma oranlarındaki artışı...

GÜNÜN RAKAMI: Kadın cinayetleri 14 yılda 4 kat art...

CHP’li Necati Tığlı’nın hazırladığı Türkiye’de Kadın Cinayetleri Raporuna göre son 14 yılda kadın ci...