Nurcan Aslan davası 27 Ekim’e ertelendi
4 yıl önce sokak ortasında Nurcan Aslan’ı öldüren Abdullah Barış’ın yargılandığı dava yine ertelendi!

İstanbul'da 2016 yılında Nurcan Aslan’ı katleden Abdullah Melih Barış’ın yargılandığı davanın 2’nci duruşması Bakırköy 14’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Nurcan Aslan’ın ailesi ile kadın örgütleri katılım gösterdi. Avukatların hazır bulunduğu duruşmada, sanık Abdullah Melih Barış tutuklu bulunduğu Tokat cezaevinde Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. 

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada ilk olarak tanıkların ifadeleri alındı.

Ardından söz alan Aslan’ın avukatları, cinayetin tasarlanarak işlendiğini yineleyerek, “Diğer tanıklar ve esas hakkında mütaala verdikten sonra ayrıntılı olarak beyanda bulunacağız. Bu aşamada sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Sanık Abdullah Melih Barış ise hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, tahliyesini talep etti.

Kararını veren mahkeme heyeti, sanığın şüpheli savunmaları, tahkikat evrakları, bu yönüyle kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterdiği somut delillerin bulunması, dolayısıyla delillerin tam olarak toplanılmamış olmasıyla sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma 27 Ekim 2020 tarihine ertelendi.

NE OLMUŞTU?
2016 yılında sokak ortasında Abdullah Melih Barış tarafından Nurcan Aslan katledildi. Bunun üzerine açılan dava 2 yıl sürmesinin ardından mahkeme Barış'a "iyi hal indirimi" uygulayarak müebbet hapis cezası verdi. Ancak Yargıtay 2019'un Aralık ayında, "tasarlanarak işlendiğinin kesin olarak saptanmadığı" gerekçesiyle kararı bozdu. Bunun üzerine dava yeniden görülmeye başlandı.

Kaynak: MA

İlgili haberler
Nurcan Arslan davası 17 Nisan’a ertelendi

Nurcan Arslan'ı katleden Abdullah Melih Barış'a verilen müebbet hapis cezasının Yargıtay tarafından...

Nurcan Arslan davası, katil duruşmaya getirilmediğ...

Nurcan Arslan davası, katil Abdullah Melih Barış ‘hava muhalefeti’ gerekçesiyle duruşmaya getirilmed...

Nurcan Arslan’ın katiline indirim!

Nurcan Arslan’ın katili Abdullah Melih Barış’ı tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış...