ODTÜ’de tacizlere ilişkin anket: Güvenli ve özgür bir kampüsü hedefliyoruz
ODTÜ Emek Gençliği, üniversite içerisinde yaşanan taciz ve şiddet olaylarına ilişkin anket çalışması başlattı.

ODTÜ Emek Gençliği, ODTÜ öğrencisi kadınların üniversitede yaşadığı taciz ve şiddet olaylarına ilişkin bir anket çalışması başlattı. Anonim olarak gerçekleştirilen anket çalışmasında ODTÜ öğrencisi kadınlara şiddet ve tacizle karşılaşıp karşılaşmadıkları, bir tacize ya da şiddete uğradıklarında başvurabilecekleri yerleri bilip bilmedikleri ve ODTÜ içerisinde ne gibi önlemlerin alınabileceği soruları yöneltiliyor. Ankette, yurtlarda kalan kadın öğrencilerin sorunlarının tespitine ve çözümüne ilişkin sorular da yer alıyor. 3 Mart tarihine kadar sürecek olan anket çalışmasının sonuçları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde ODTÜ öğrencileri ile paylaşılacak.

‘ÇÖZÜM YOLLARINI HEP BERABER BULABİLİRİZ’
Anket çalışmasına karar verme süreçlerini ve anketle neyi hedeflediklerini konuştuğumuz ODTÜ Emek Gençliği Üyesi Sıla Altun, anketi başlatma nedenlerinin okul içinde ve dışında taciz ve şiddetin boyutunu anlayabilmek ve bunlar karşısında hep beraber çözüm yolları bulabilmek olduğunu söyledi.

ODTÜ’nün ‘güvenli bölge’ olduğu algısının hâlâ güçlü olduğunu ifade eden Altun, “Bu nedenle yaşanan taciz ve şiddet münferitmiş gibi bir his oluşabiliyor. Ancak ODTÜ’lü kadınlar olarak bunları yalnızca bir kaçımızın, tesadüfen deneyimlemediğini; bu nedenle çözüm yollarını da hep beraber bulabileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

‘FAKÜLTELERDE, YURTLARDA YAN YANA GELİYORUZ’
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırken kadınların özgür ve güvenli bir kampüs için yan yana gelerek mücadele etmelerini kolaylaştırmayı hedeflediklerini dile getiren Altun, “Bu alanı da bu anket vasıtasıyla büyütebileceğimizi düşündük. Fakültelerde, yurtlarda onlarca kadınla yan yana gelerek sorunları ve çözüm önerileri üzerine konuşuyoruz. Neler yapabileceğimizi tartışıyoruz” dedi. Altun, ODTÜ’de kadın öğrencilerin mücadelesiyle kurulan Cinsel Tacizi Önleme Biriminin (CİTÖB) işlevinin ve ODTÜ yönetiminin taciz ve şiddet karşısındaki tutumunun da ankette tartışmaya açıldığını belirterek tüm ODTÜ’lü kadınlara ankete katılma ve çözüm önerilerini sunma çağrısında bulundu. Kadınların haklarına yönelik saldırıların her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken Altun, “Böylesi bir dönemde üniversiteli kadınları kendi deneyimlerinden de yola çıkarak sadece 8 Mart için değil, yılın her gününde beraber mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

İlgili haberler
Şiddetin normalleşmesini kabul etmeyelim!

Kadına yönelik gerek psikolojik gerek fiziksel şiddet haberleri duyduğumuz şu günlerde 25 Kasım gibi...

Öğrenciler tacize isyan etti: Herkese şüpheyle yak...

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde açığa çıkan taciz olayının ardından görüştüğümüz öğrenciler tedirgin...

ODTÜ’lü kadınlar ‘Sen de Gel’ diyor

ODTÜ’lü kadınlar, 8 Mart’a giderken taleplerini ve sorunlarını konuşmak, ODTÜ içerisinde yapabilecek...