Öldürülen Zümrüt Er’in çocukları için süren velayet davası ertelendi
İzmir Dikili’de eski eşi tarafından darbedilip, eski kayınpederi tarafından öldürülen Zümrüt Er’in çocukları için devam eden velayet davasında karar 12 Kasım’da verilecek.

İzmir Dikili’de eski eşi tarafından darbedilip, eski kayınpederi tarafından öldürülen Zümrüt Er’in çocuklarının geçici velayet davası Dikili Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.

Evinin ikinci katından atılan ve ardından pompalı tüfekle eski kayınpederi tarafından öldürülen Zümrüt Er’in iki kız çocuğu da eski eşin annesinde kalıyor. Geçici velayet için dava açan Zümrüt

Er’in annesi ise, çocukları almak istiyor. Her iki tarafın şahitlerinin dinlenmesi kararıyla duruşma12 Kasım 2019 tarihine ertelendi.

Duruşmaya, Zümrüt Er’in annesi, babası, üvey annesi, babası ile akrabaları ve Dikili Kadın Platformu katıldı. Biri 3 yaşında diğeri ise 14 aylık olan Zümrüt’ün çocukları da, mahkeme salonuna getirildi. Kalabalıktan rahatsız olan çocuklar daha sonra duruşma salonundan çıkarıldı.

Öldürülen kızları Zümrüt Er’in çocuklarını yanlarında isteyen Zümrüt’ün annesine, babaannenin çocukları hiç göstermediği öğrenilirken, pedagog raporunda da evde kalabalık yaşandığı belirtildi. Zümrüt’ün annesinin maddi durumunun da iyi olduğunun da belirtildiği duruşmada, boşanma davasında tehdit ile çocukları Zümrüt’ün eski eşine vermek zorunda kaldıklarını şimdi ise anneannenin tek isteklerinin torunlarını büyütmek olduğunu ekledi.

12 Kasım 2019 tarihine ertelenen davada her iki taraf da dinlenecek. Mahkeme çocukların Zümrüt’ün annesinde mi yoksa baba Ertan K’nin annesinde mi kalacağına karar verecek.

İlgili haberler
Kadın cinayetleri ve ‘Ne yapmalı?’

Kadın cinayetleri en büyük yaramız. Her ay onlarca kadın için çeltik atıyoruz ölümlere. Burhaniye’de...

Dikili’de kadınlar tacize karşı sokaktaydı

Dikili Belediye Başkanının tacizine uğrayan Deniz Canpolat, tacize ses çıkarınca kardeşi ile birlikt...

Dikili’deki cinsel istismar davası ertelendi

İzmir’in Dikili ilçesindeki, Süleymancılar Tarikatı’na ait Özel Miyase Yılmaz Ortaöğretim yurdunda k...