Ölümle tehdit edilen Naciye Kurban’ın yeğeni Özlem yaşananları anlattı
Deniz Açıkgöz tarafından ölümle tehdit edilen, 8 kez şikayette bulunan Naciye Kurban, ‘Bize yardım edin’ çağrısında bulundu. Şimdi sığınmaevinde olan Naciye’nin yeğeni Özlem yaşananları anlattı.

Antalya’da yaşayan Naciye Kurban, boşandığı Deniz Açıkgöz tarafından ölümle tehdit edildiğini söyleyerek yardım istedi. Sosyal medyadan yayımladığı video ile Deniz Açıkgöz’ün sistematik şiddetine uğradığını, ağabeyinin evinin kapısına gelerek tehditler yağdırdığını anlatan Kurban, şikayette bulunmasına rağmen herhangi bir işlemin yapılmamasına da tepki gösterdi.

Naciye Kurban şimdi sığınmaevinde. Yeğeni Özlem, Naciye Kurban’ın yaşadıklarını anlattı.

 “Halam, madde bağımlısı olan Deniz Açıkgöz’den 5 yıl önce ayrıldı. İlk yıllar İstanbul’da yaşıyorlardı. Bir gün 4 buçuk yaşındaki kızını öldüresiye dövmesi üzerine halam karakola başvurdu. Sığınmaevine yerleştirilen halam ve çocukları bir süre burada kaldıktan sonra Antalya’ya yerleşti. Deniz ailesinin yanına madde bağımlılığının tedavisi için Diyarbakır’a gitti. 1 ay kadar tedavi gördükten sonra akrabalarımızı armaya başladı. ‘Ben iyiyim artık, yaptıklarımdan dolayı çok pişmanım, çocuklarımla olmak istiyorum’ ısrarları üzerine halam çocukları babasız büyümesin diye bir şans daha verdi. Deniz İstanbul’da çalışıyor, halam ise Antalya’da oturmaya devam ediyordu. Deniz senede bir veya iki kere gelip çocuklarını görüp gidiyordu. Bir süre böyle geçti. 1 sene önce bıçakla kapıya dayandı. Sebep, halam ve çocuklar komşularıyla hayvanat bahçesine nasıl gidermiş, çocuklarını başkası nasıl gezdirirmiş. Uçağa atladığı gibi Antalya’ya geldi. Akrabalar araya girdi güzelce konuşuldu. Deniz tekrar İstanbul’a döndü. 5 ay sonra tekrar geldi ve olay çıkardı. En son geçtiğimiz sömestr tatilinde halam İstanbul’a çocuklarıyla gitti ve Deniz yine kızının boğazını sıkarak darp etti. Deniz’in akrabalarının ikna etmesi üzerine yeniden Diyarbakır’a tedavi görmeye gitti. Tedavi sonrası yeniden Antalya’ya geldi ve halamı evde bulamayınca amcamın yanına gitmiş. Amcam ‘Ne istiyorsun, ne işin var burada’ deyince Deniz, ‘Kızımı öldürmeye geldim. Onun yüzünden yuvam dağıldı’ demiş. Halamın oturduğu binada birkaç dairenin camlarını kırdı ve bir bina sakinini darp etti. Polis geldi saat 18.00 gibi Deniz’i karakola götürdüler, saat 23.00 gibi Deniz tekrar mahalleye geldi. Polis tekrar arandı ve o gün Deniz 3 kez karakola götürüldü ve serbest bırakıldı.”

‘ARTIK CAN GÜVENLİĞİNİZ YOK SİZİ SIĞINMAEVİNE GÖTÜRÜYORUZ’

15 gün boyunca Deniz Açıkgöz’ün hiç sesinin çıkmadığını ve akrabalarını devreye sokarak çocuklarını görmek istediğini söyleyen Özlem şöyle devam etti: “1 hafta önce yine çocukları için geldi. Halam mahalledeki parkta görüşmelerini istedi. O gün yine madde almış parktaki başka çocuklara küfretmeye başlamış. Halam ‘Ayıptır neden böyle yapıyorsun’ demeye kalmadan bir tokat indirmiş Deniz. Çocuklar annelerini öyle görünce korkup kaçmak istemişler. Deniz çocuklarını yakalayıp kaçırmış. Polise gittik, uğraşlar sonunda bulundu ve çocuklar halama teslim edildi. Halam darp raporu aldı. Aile büroya gidildi. Sonra çocuk şube. Psikolog eşliğinde çocukların ifadesi alındı. Çocukları ‘Anneniz aslında temizliğe gitmiyor, erkeklerle buluşuyor’ diye doldurmuş. Çocukları kaçırdığında Deniz, halama çocukların gülen mutlu resimlerini atmıştı. Çocukları korkutarak ‘Güleceksiniz, fotoğrafta gülerek çıkacaksınız’ demiş. Çocuklar babasından çok korkuyor ve artık görüşmek istemiyorlar. Halam sosyal yardımlaşmaya başvurarak psikolog desteği istedi. Kendinin ve çocuklarının psikolojileri çok bozuldu. Uzaklaştırma kararları da işe yaramıyordu. En son 2 gün önce yine amcamın kapısına dayandı. Bir ton rezillik yaşattı. Polis karakola aldı. Halamın artık dayanacak gücü kalmadı ve o gece sosyal medyadan yardım videosu paylaştı. Hepimiz videonun yayılması için elimizden geleni yaptık. Deniz yine serbest kaldı. Denetimli serbestlikmiş. Sosyal medya yayını üzerine polis halamı karakola ifade vermesi için götürdü. Aynı gün yine polis geldi ve ‘Artık can güvenliğiniz yok sizi sığınmaevine götürüyoruz’ dediler. Halam şu an sığınmaevinde, Deniz’i gözaltına almışlar. Elektronik kepçe takacaklarmış. Sosyal medya videosundan sonra mı akılları başına geldi. Neden bu kadar uzadı? Bundan sonrası nasıl ilerleyecek bilemiyorum.”

‘ÖLMEM Mİ GEREKİYOR?’
Deniz Açıkgöz hakkında 8 defa karakola giderek şikayette bulunan Kurban, Açıkgöz’ün tutuklanmaması üzerine sosyal medya hesabından video yayımlayarak yaşadıklarını anlatmıştı. Kurban yayınladığı videoda şunları söyledi: “Zor durumdayım. Boşandığım Deniz Açıkgöz tarafından tehdit alıyorum. İki çocuğum var, çocuklarımı öldürmekle tehdit ediyor. 6 defa kapıma geldi. Keser ve bıçakla evimi basıyor. Dün gece de ağabeyimin kapısına bıçakla dayandı. Kızını ve ağabeyimi darp etmiş. Onu gözaltına almaları için ölmemiz mi gerekiyor. Yardım istiyorum, bana ve çocuklarıma yardım edin. Psikojimiz bozuldu. Birçok kuruma tehdit ve ses kayıtlarını götürdüm ama onu serbest bıraktılar. Gerekeni yapmak için bir kadının ölmesi mi lazım?.”


Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
EŞİK: Yeldana Kaharman’ın ölümü araştırılsın

EŞİK-Eşitlik İçin Kadın Platformu yaptığı açıklamada, Yeldana Kaharman’ın ölümüne ilişkin ortaya atı...

Tarım işçisi kadınlar: Burada ölüm korkusuyla yaşı...

‘Ölüm korkusuyla burada yaşıyoruz’ diyen ve yoksulluğu derinden yaşayan mevsimlik tarım işçisi kadın...