Star Kadın Derneği: Her Gün Aynı Yas Duygusuna Uyanıyoruz!
Van’da 18 günde 16 kadının yaşam hakkı elinden alındı. Artan kadın cinayetlerine karşı Star Kadın Derneği basın açıklaması yaptı.

Van’da Star Kadın Derneği artan kadın cinayetlerine karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Star Kadın Derneği önünde gerçekleşen açıklamayı okuyan Rojbin Bor sadece Van’da 18 günde 16 kadının katledildiğini söyledi. Bor “Bizler ne yazık ki her gün aynı acıyı, aynı öfkeyi duyuyor, bir kadının ölüm haberi ile her gün aynı tanıdık yas duygusuna uyanıyoruz! Peki, kadın cinayetlerini önleyecek makamlar, sizler duymuyor musunuz?” diyerek kadın cinayetlerine karşı etkin önlemler alınmasının ve sürdürebilir bir kadın politikasının zorunlu olduğunu dile getirdi.

“Bizler, yani kadınlar; her kim isek o olmaya, birbirimizle dayanışmaya, birbirimizle örgütlü mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz.” diyerek kadın mücadelesinin önemini vurgularken “Kadın cinayetlerini, kadına yönelik şiddeti durdurmak için harekete geçin! İstanbul Sözleşmesi’nin feshi kararından bir an önce dönün! Mevcut yasalar etkin uygulansın, kadın katilleri en üst sınırdan cezalandırılsın, kadın cinayetleri son bulsun!” diyerek de hükümete ve yetkili makamlara çağrı yaptı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül