Sultangazi'de bir kadın ev hapsi kararı olan eski eşi tarafından bıçaklandı
İstanbul Sultangazi'de eski eşi tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan kadın ve iki çocuğu yaralandı. Saldırıyı sosyal medyadan duyurmaya çalışan Cennet Göztepe konuştu.

İstanbul Sultangazi'de 7 yıl önce boşandığı, uzaklaştırma ve ev hapsi kararı olan eski eşi Soner G. tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan kadın (S.) ve iki çocuğu yaralandı. Saldırgan Soner G. ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Sosyal medyadan "Annemin ölmesini istemiyorum" diyerek yaşananları duyurmaya çalışan S.'nin 23 yaşındaki kızı Cennet Göztepe Evrensel'den Cihan Çelik'e konuştu.

Cennet Göztepe yaşananları sosyal medyadan "Ben Cennet Göztepe, 23 yaşındayım. 15 yaşında bir erkek kardeşim var. Annem 6 eylül cuma akşamı 7 yıldır boşanmış olduğu babam tarafından yine bıçaklı saldırıya uğradı. Hem de bir hastanenin acilinde. Ne polis ne güvenlik vardı. Kimse müdahale etmedi" paylaşımı ile duyurdu. "Annemi kaybetmek istemiyorum. O adam bir daha gelse kendimizi koruyabilecek durumda değiliz. Bu adamın cezasını çekmesini istiyoruz" dedi:




'KARDEŞİMİ YARALADI, ARDINDAN HASTANEYE GELDİ'
Paylaşımlar üzerine kendisine ulaştığımız Cennet Göztepe, 6 Eylül gecesinde yaşananları şu sözlerle aktardı: "Babam bir bardak su istediğini iddia ederek kardeşimi aradı. Kardeşim aşağıya indi. Babam da kardeşimin elindeyken bardağı tutup kendi kafasına vuruyor. Bu sırada kendisi kafasından kardeşim de elinden yaralanıyor. Bunun üzerine kardeşimi Sultangazi’deki Toplum Tıp Merkezi’ne götürdük. Oraya götürdükten 5-10 dakika sonra babam arkamızdan hastaneye geldi. Hastaneye girmemesini istedim, uzaklaştırmaya çalıştım alandan. Zaten orada bir güvenlik ya da polis yoktu. Uzaklaştırmak isteyince bana saldırdı vurmaya başladı.

'CEBİNDEN ÇIKARDIĞI BIÇAKLA ANNEMİ YARALADI'
Annem kardeşimin yanından dışarı çıktı, yanımıza geldi. Annem dışarı çıkınca babam direk cebinden bıçağı çıkardı ve annemin karnına sapladı. Sonra ben girdim araya. Bu esnada kimse her zaman olduğu gibi müdahale etmedi. Araya girince bana da bıçakla saldırdı. Annem de ben de bize daha fazla saldıramasın diye bıçağı tutan elini tuttuk. O sırada annemin karnına vurmaya devam etti. Bir şekilde etkisiz hale getirdik. Olayı duyan komşularımız hastaneye geldi. Onu bir şekilde uzaklaştırdılar."

GÖZALTINA ALDIKTAN SONRA SERBEST BIRAKILDI
"Bulunduğumuz hastanede ne güvenlik, ne de polis vardı" diyen Cennet Göztepe, polisi aramalarına rağmen gelmediklerini ifade etti: "İçeri girdik ve burada ilk müdahale yapıldı. Sonra ambulansı aradılar. Ambulans bizi başka bir hastaneye götüreceği sırada o şahıs hala oradaydı. Polisi aradığımız halde hala gelmemişti. O da yaralı olduğu için ona da müdahale ediliyor aynı hastanede. Daha sonra gözaltına alınıyor. Ama dün (7 Eylül) akşam öğreniyoruz ki yine serbest bırakılmış. Şu an serbest nerde olduğunu bilmiyoruz."

Esentepe Sultangazi Polis Merkezi’nde ifadesi alınan Soner G.'nin ise serbest bırakıldığını ifade eden Cennet Göztepe, yeniden uzaklaştırma kararı verildiğini ancak Soner G.'nin ailesine yaklaşmasından korktuğunu dile getirdi. Hastanede onları koruyan bir polis memurunun olmadığını vurgulayan Göztepe, hastanedeki görevli polise ise babası Soner G.’nin fotoğrafını gösterdiğini, polis memurununsa “Buraya gelirse bizi arayın” demekle yetindiğini dile getirdi. Cennet Göztepe, “O adam buraya gelip bizim odamıza çıktıktan sonra polisi nasıl arayabilirim? Kendimi mi annemi mi koruyacağım, polise ulaşmaya mı çalışacağım?” diyerek duruma isyan etti.

GÖRÜNTÜLER YOK, HASTANE 'ELEKTRİK KESİKTİ' DEDİ
7 Eylül'de Esentepe Sultangazi Polis Merkezi tarafından ifadesi alınmak üzere emniyete çağrılan Cennet Göztepe, hastanenin "elektrikler kesik" diyerek görüntülerin olmadığını belirttiğini de aktardı:

“Dün emniyete çağrıldım. İfademi alan polis memuru hastanenin görüntüleri sildiğini söyledi. Yaşananların sadece bir başı, bir sonu var. Hatta polis memuru hastanenin onlara 'elektrik kesildi' dediğini söyledi. Ben de oraya girip çıkana kadar böyle bir şey yaşanmadığını ve elektriklerin olduğunu söyledim ve hatta bunu suçlu olan babam bile söylemiş (elektrik vardı diye). Bu tamamen hastanenin yalanı."

DAHA ÖNCE DE BIÇAKLI SALDIRIDA BULUNDU
Soner G.'nin sokak ortasında annesine daha önce de bıçakla saldırdığını ve evli kaldıkları süre içerisinde de annesinin şiddet gördüğünü anlatan Cennet, "Bu ilk yaralama değildi. Daha önce de 2-3 defa bu tekrarlandı. Biz her seferinde polise başvurduk. Her seferinde ifademiz alındı. Davalar görüldü. Hayati yaralama olmadığı gerekçesiyle iyi halden bırakıldı. Annemi daha önce yaraladığı için ev hapsi cezası vardı. Daha öncede bıçaklama olayı yaşandı. Bu adam hakkında akşam 9 sabah 7 ev hapsi kararı var. Evden dışarı çıkmaması gerekiyor bu saatlerde. Ama polis gidip hiç kontrol etmedi. Bu adam her akşam meyhanelere içmeye gidebildi. Bu kadar rahattı ev hapsi olmasına rağmen" diye konuştu.
Cennet Göztepe'nin ve 15 yaşındaki kardeşinin sağlık durumu iyi, anne S. ise iç kanama tehlikesi nedeniyle gözetim altında.
İlgili haberler
Emine Bulut’un feryadı sokakta: Ölmek istemiyoruz!

Emine Bulut’un ‘Ölmek istemiyorum’ feryadı kadınların çığlığına dönüştü. Türkiye’nin dört bir yanınd...

Emine Bulut’a mektup

Kadınlar fark yarattı, bilinçlendi, özgür olmak, kararlarını kendileri vermek istiyor artık. Toplumu...

Emine Bulut cinayeti görüntülerinin ardından: Payl...

Psikoterapist Arzu Erkan Yüce, Emine Bulut cinayetinin ardından yayımlanan görüntüleri yorumladı: Şi...