TMMOB’lu kadınlar: Hepimiz Gezi’deydik, Gezi’de olmak suç sayılamaz
TMMOB İstanbul Kadın Komisyonu, yarın görülecek Gezi davasına dair açıklama yaptı: ‘Asıl yargılanması gereken insanların ölümüne, yaralanmasına, gözünü kaybetmesine sebep olanlardır.’

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Kadın Komisyonu, yarın görülecek Gezi davasına dair açıklama yaptı. “Hepimiz Gezi’deydik, Gezi’de olmak suç sayılamaz” diyen TMMOB’lu kadınlar, demokrasiye inanan herkesi bu davaya karşı durmaya ve yarın saat 10.00’da Silivri’de omuz omuza olmaya çağırdı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gezi Parkı’nı savunmak yaşamı savunmaktır, özgürlüğü, adaleti savunmaktır. Yasal haklarımızı kullanıp ağaçlara sarılarak Gezi Parkı hepimizin derken; aslında özgürlüğe, demokrasiye sarılıyorduk. Ve şimdi intikam duygusuyla sürdürülen bu davada yargılanan yol arkadaşlarımıza, Mücella Yapıcı’ya sarılıyor ve bu hukuksuzluğa dur diyoruz. Gezi’de özellikle gençler ve kadınlar hayatlarına müdahaleye ‘artık yeter’ diyerek sokakları doldurmuş, devlet de cadı avında Mücella Yapıcı’yı özellikle hedefine almıştır. Gezi ne bir günlüktür ne de sadece Taksim’dir, Gezi demokrasiye sahip çıkma sürecinde asla unutulmayacak bir simgedir. Gezi gibi bir halk hareketinde azmettirici, finansör aranması abesken, asıl yargılanması gereken insanların ölümüne, yaralanmasına, gözünü kaybetmesine sebep olan kolluk güçleri ve onlara emri veren bürokratlardır. Demokrasiye inanan herkesi bu davaya karşı durmaya çağırıyoruz.”

DAVA YARIN
Yarın görülecek Gezi davasında Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Can Atalay, Yiğit Aksakoğlu, Çiğdem Mater Utku, Mine Özerden, Ali Hakan Altınay, Ayşe Pınar Alabora, Memet Ali Alabora, Can Dündar, Gökçe Yılmaz, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, İnanç Emekçi ve Yiğit Ali Ekmekçi yargılanıyor.
Yöneltilen suçlamalar arasında ise “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “mala zarar verme”, “nitelikli mala zarar verme”, “tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi”, “ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme”, “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet”, “nitelikli yağma”, “nitelikli yaralama”, “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” bulunuyor.
Yarınki duruşmada mahkeme heyetinin yargılananlardan esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını istemesi ve ardından hüküm açıklaması bekleniyor.



İlgili haberler
'Biz anneyiz, adaletin peşindeyiz'

Gezi direnişinde öldürülen Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan'ın annesi açlık grevinde olan akademis...

GÜNÜN ŞARKISI: Mağusa Limanı

Mağusa limanı, limandır amman amman / Beni öldürende yoktur din iman / Uyan Alim uyan, uyanmaz oldun...

The Revolution Will Not Be Televised*

Her gün bir kadın öldürülüyorken, kapı komşularımızdan gelen kavga sesleri canlı canlı salonumuzda y...