Ümitcan Uygun ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı
Esra Hankulu’nun ölümüne dair başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ümitcan Uygun “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Ankara’da 25 yaşındaki Esra Hankulu’nun evinde ölü bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan Ümitcan Uygun ile Furkan G. ve Dilan C. emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine sevk edildi. Ümitcan Uygun, “kasten öldürme” suçundan tutuklandı. Furkan G. ve Dilan C. hakkında ise ise “suç delillerini gizlemek” suçundan adli kontrol kararı verildi.

Ümitcan Uygun, Aleyna Çakır adını kullanan Sema Esen’in (21) geçen yıl 3 Haziran’da Keçiören’deki evinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Uygun, Esen’e şiddet uyguladığı görüntülerin ortaya çıkması üzerine tekrar gözaltına alınmış ancak bir kez daha serbest bırakıldı. Esen’in ölümüne ilişkin hakkında yürütülen soruşturma süren Uygun, konut dokunulmazlığını ihlal ve tehdit suçlarından da tutuksuz yargılanıyor.

UYUŞTURUCUDAN 6 AY TUTUKLU KALDI

Ümitcan Uygun’un, Sema Esen’in ölümünden sonraki süreçte uyuşturucu kullandığına ilişkin görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüler üzerine 10 Ocak’ta gözaltına alınan Uygun, “uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek” suçundan tutuklandı. Uygun, avukatının tutukluluğa itirazı üzerine yaklaşık 6 ay sonra 17 Temmuz’da Ankara 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla tahliye edildi. Uygun hakkında, “uyuşturucu kullanımını alenen özendirmek” suçundan iddianame düzenlendi.

ESRA HANKULU’NUN ÖLÜMÜ

Ümitcan Uygun, tahliye olduktan 2 hafta sonra, 3 Ağustos’ta bu kez Esra Hankulu’nun Mamak ilçesi Akdere Mahallesi’ndeki evinde ölü bulunmasıyla ilgili gözaltına alındı.

Hankulu’nun, ölmeden önce Uygun ile birlikte olduğu, evde ayrıca Furkan G. (18) ve Dilan C.’nin de (20) bulunduğu belirlendi. Furkan G. ve Dilan C. de gözaltına alındı.

ÖN OTOPSİ RAPORU

DHA’nın aktardığına göre Esra Hankulu’nun ön otopsi raporunda, beyin zarında travmatik olmayan kanama ve akciğerlerde iltihaplanma tespit edildi. Herhangi bir zehirlenme durumuna yönelik alınan bulgular, toksikolojik inceleme amacıyla Kimya İhtisas Laboratuvarına gönderildi. Hankulu’dan alınan örnekler, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

‘İLGİM YOK’ DEDİ

“Uyuşturucu temini” ve “fuhuşa aracılık yapma” yönünden de hakkında inceleme yapılan Ümitcan Uygun’un ilk ifadesinde “Ben sabah evden çıktığım sırada Esra sağlıklı ve kendindeydi. Daha sonra evde bulunan diğer arkadaşları beni aradı ve Esra’nın ağzından kan geldiğini söyledi. Ben de polise haber vermelerini istedim. Ölümüyle bir ilgim yoktur” dediği öğrenildi.

Furkan G. ise ifadesinde Ümitcan Uygun’un saat 08.00 evden çıktığını söyleyip “Çıkarken bize hiçbir şey söylemedi. Saat 14.00 sıralarında Dilan tuvalete gitmek için uyandı. Yaklaşık 2-3 dakika sonra yanıma geldi. Bana ‘Esra’ya gir bak, mosmor olmuş’ dedi. Ben de hemen Esra’nın yatak odasına girdim. Esra yatak üzerinde sırtüstü yatar vaziyetteydi. Vücudunda morartılar vardı. Esra’nın göğsünü, burnunu ve boynunu kontrol ettiğimde nefes almadığını anladım. Hemen ambulansı aradım ve yardım talep ettim. Sağlıkçılar ve polisler geldi. Esra’nın öldüğünü söylediler. Ben ve Dilan polisler gelene kadar ayrılmadık” diye konuştu.

TUTUKLAMA TALEBİYLE NÖBETÇİ HAKİMLİĞE SEVK EDİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, savcılıkta ifadeleri alınan Ümitcan Uygun’un kasten öldürme suçundan tutuklanmak üzere, Furkan G. ve Dilan C’nin ise adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiğini açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca E.H. isimli şahsın ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında olay yerinde gerekli adli inceleme ve araştırmalar yapılmış olup şahsın kesin ölüm nedeninin tespiti için klasik otopsi işlemi yapılmak üzere cenazesi Ankara Adli Tıp Şube Müdürlüğü’ne sevk edilmiştir. Olay günü, olay yerindeki evde bulunan F.G., D.C. ve Ü.U. isimli şahıslar Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları üzerine kolluk tarafından gözaltına alınmışlardır. Cumhuriyet Savcısı tarafından savunmaları alınan şüphelilerden Ü.U., kasten öldürme suçundan tutuklanmak üzere, diğer şüpheliler F.G ve D. C. suç delillerini gizlemek suçundan adli kontrol talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir.”

TUTUKLANDI

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Ümitcan Uygun, “kasten öldürme” suçundan tutuklandı. Furkan G. ve Dilan C. hakkında ise ise suç delillerini gizlemek suçundan adli kontrol kararı verildi.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Ümitcan Uygun gözaltına alındı: Sevgilisi olduğu i...

Aleyna Çakır’ın ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun yeniden gözaltına alındı. Uygun ile geceyi b...

Aleyna Çakır’ın üzerindeki doku ve spermin Ümitcan...

Adli Tıp Kurumu, evinde ölü bulunan Aleyna Çakır’da tespit edilen doku ve sperm örneğinin Ümitcan Uy...

Katledilen Azra’nın arkadaşları: Başka cinayetler...

Azra Gülendam Haytaoğlu'nun katledilmesine tepki gösteren arkadaşları, ‘Başka Azraların olmaması içi...