Katledilen Azra’nın arkadaşları: Başka cinayetler olmaması için mücadele edeceğiz
Azra Gülendam Haytaoğlu'nun katledilmesine tepki gösteren arkadaşları, ‘Başka Azraların olmaması için mücadele edeceğiz’ dedi.

Antalya’da günlerce kendisinden haber alınamayan ve cinsel saldırı sonucu öldürülmüş olarak bulunan üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu için arkadaşları Osmaniye’de basın açıklaması gerçekleştirdi. “Yasta değil isyandayız” yazılı pankartın açıldığı açıklamaya Azra Gülandam’ın arkadaşlarının yanı sıra ablası Ezgi Tuğla Haytaoğlu da katıldı.

Açıklamada söz alan Ezgi Tuğba Hatyaoğlu, Azra ile hep birbirlerine destek olduklarını söyleyerek, “Kötü bir şaka gibi geliyor bu olanlar. Benim kardeşim canice katledildi. Diğerleri için buradayım. Öldürülen tüm canlar Azra benim için. Hepsinde onun için ne kadar uğraştıysam yine uğraşacağım. Azra ve katledilen diğer kadınlara sahip çıktıkça hak edilen cezalar verilecek. Asla pes etmeyeceğiz bu yolda. Başka Azraların olmaması için mücadele edeceğiz” dedi.

‘AZRA İÇİN YASTA DEĞİL İSYANDAYIZ’

Basın açıklamasını Azra’nın arkadaşlarından Ömer Güven okudu. Sadece Azra için değil katledilen tüm kadınlar için bir araya geldiklerini söyleyen Güven, “Geçtiğimiz aylarda 210 kadın cinayeti işlendi, ayrıca 36 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu. Bir gençliğimi korku içinde geçirmek istemiyoruz. Bir kişi daha eksilmek istemiyoruz. Kadınların ölmediği bir Türkiye’yi mücadelemizle getireceğiz. Birimiz güvende değilse hiçbirimiz güvende değil. Bugün burada Azra için yasta değil isyandayız” diye konuştu.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Beşiktaş Kadın Dayanışması: 1 Temmuz’un isyanıyla...

Beşiktaş Kadın Dayanışması, katledilen Azra ve Emine için Beşiktaş sokaklarından, ‘Hayatlarımız için...

Ankara’da katledilen Azra ve Emine için yapılan ey...

Ankara’da katledilen Azra Gülendam Haytaoğlu ve Emine Gökkız için eylem yapmak isteyen kadınlara pol...

5 gündür haber alınamayan Azra Haytaoğlu cinsel sa...

Antalya’da 5 gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu, cinsel saldırı so...