Üniversitelerden cinsel suçlara indirim düzenlemesine tepki
ODTÜ Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Topluluğu ve Uludağ Üniversitesi öğrencileri yayımladıkları açıklamalarla 3. Yargı paketinde yer alan cinsel suçlara indirim düzenlemesine tepki gösterdi.

ODTÜ Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Topluluğu, Covid-19 virüsünün yayılmasının önlenmesi için insanların evlerine kapanması üzerine dünya genelinde ve Türkiye’de artan ev içi şiddete ve cinsel suçlara infaz indirimine yayımladığı açıklamayla tepki gösterdi.

Açıklamada, “Ev içinde kadınlara ve LGBTİ+’lara yönelik şiddet gitgide artmaya ve yaşamlarımızı tehdit etmeye devam ediyor” denildikten sonra devletin şiddeti önlemeye ve şiddete uğrayan kişilerin korunmasına yönelik acil adımlar atması gerektiği belirtildi.

Şiddete uğrayan kişilerin başvurabilecekleri destek mekanizmalarının ulaşılabilir ve etkili bir şekilde kullanılmasına değinen Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Topluluğu, ihtiyaç dahilinde yeni destek mekanizmalarının da kurulmasını talep etti.

Mağdurların şiddet failleriyle bağımlılık ilişkisinden kurtulmalarının sağlanabilmesi adına ekonomik önlemlerin alınmasının da gerekli olduğu vurgulandı.

Uzun süredir tartışılan 3. yargı paketinin meclise önerilmesinin erkene çekilmesiyle ilgili ise “Cinsel suçlara infaz indirimi getirmesi öngörülen af yasası derhal geri çekilmelidir. 6284 sayılı kanun eksiksiz eşletilmelidir” denildi.


‘KADINLAR VE ÇOCUKLAR İÇİN HAYATİ TEHLİKE DEMEK’
Uludağ Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğunun çağrısıyla Uludağ Üniversitesi öğrenci topluluklarının ortak kamuoyu bildirgesi nde ise şu ifadeler yer aldı: “Çocuk istismarı faili, kadına şiddet ve tecavüz faili bireylerin serbestliği, erken yaşta evlilik gibi konular, çocuklar ve kadınlar için hayati tehlike anlamına gelmektedir. Bu konuda uygulanacak olan infaz indirimlerinin bedelini reddediyor ve hiçbir çocuk-kadın bireyin ölmesini istemiyoruz. Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileri olarak kazanılmış haklarımızı korumak için mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.”


İlgili haberler
Salgını bahane edip infaz paketiyle cinsel suçları...

AKP, hazırladığı infaz paketiyle çocuk istismarı dahil, tüm cinsel suçlarda indirim istiyor! Kadınla...

Salgını fırsat bilip, cinsel suç faillerini aklama...

3. Yargı Paketinde “infaz indirimi” dedikleri bir düzenleme ile 100 bin civarı mahpusun dışarı çıkma...

AKP’nin infaz indirimi paketi, cinsel suçları affe...

AKP'nin infaz indirimi paketi Mecliste grubu bulunan partilere sunuldu. Cinsel suçlardan hüküm giyen...